• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Blinit

8.2.2017

Blinipöytä on pakkaskauden herkkupöytä. Kutsu ystävät, tuttavat, kylän miehet ja naiset herkuttelemaan.

 
Blinit
 
 

Taikina:

20 g hiivaa
4 dl kauramaitoa
3 dl tattarijauhoja
11/2 dl kaurajauhoja
3 kananmunaa
3 rkl voisulaa
11/2 dl kivennäisvettä
1 tl suolaa
voita paistamiseen
 
 
1. Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva joukkoon. Sekoita puolet molemmista jauhoista maitoon. Jätä taikina tekeytymään huoneenlämpöön yön yli.
 
2. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset, loput jauhot, sulatettu voi ja kivennäisvesi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti käännellen.
 
3. Kuumenna voita pannulla ja paista blinit molemmin puolin muutaman minuutin ajan.
 
 
 
Tarjoile blinien kanssa muikun, siian, mateen tai kirjolohen mätiä. Ranskankerma tai smetana ja sipulisilppu maistuvat mädin kyljessä.
 
Nämä blinit ovat gluteenittomia ja laktoosittomia. Nämä maistuivat meistä mainioilta. Bliniohjeita on toki monia ja keskustelu oikeaoppisista käy kiivaana.
 
 
 
Savusilakkatahna:
 
500 g savusilakoita
1 prk (200 g) ranskankermaa
n. 5 cm pala purjoa
n. 1 tl raastettua piparjuurta (tai tahnaa)
½ sitruunan mehu
rouhittua mustapippuria
 
 
 
1. Perkaa savusilakat ja paloittele ne pikkupikkupaloiksi. Paloittele purjo pieneksi hakkelukseksi. Sekoita ranskankermaan purjo ja mausteet. Lisää savusilakkapalat joukkoon. Tarkasta maku.
 
2. Jos haluat tasaisempaa tahnaa sekoita ainekset sähkövatkaimella muutama pyöräytys.
 
3. Tahna on parhaimmillaan parin tunnin jälkeen. Voit siis mainiosti tehdä sen edellisenä päivänä valmiiksi.
 
4. Savusilakkatahna maistuu myös leivän päällä, se säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.

 

Blinien kyytipoikana maistuu mainiosti kuohuviini! Kippis ja skål blinikokille!

 

in Juhlaan, mädit, silakka

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Anjovispinaattipiirakka
Mausteiset silakkarullat

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse