Kesän kunniaksi nautitaan ensimmäiset uudet perunat jo nyt!
Uuden sadon perunoitten paras kaveri on silli kyytipoikineen. Tämä ateria maistuu parhaiten pihalla tai retkellä.
Silli ja uudet perunat
4 annosta
noin 1 l uusia perunoita
ripaus suolaa
voisulaa
munatahna:
2 matjes sillifileetä
3 keitettyä kananmunaa
suolaa
1 dl ranskankerma
yrttitahna:
nippu ruohosipulia
pieni nippu tilliä
2 rkl öljyä
½ sitruunan mehu ja kuoriraaste
1. Pese perunat ja laita ne kiehuvaan veteen kypsymään. Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi, noin 15 minuuttia. Halkaise perunat ja ripottele päälle suolaa, silputtua tilliä ja voisulaa.
2. Huuhdo sillifileet, kuivaa talouspaperilla ja paloittele ne. Keitä kananmunia noin 7 minuuttia, jäähdytä ja silppua ne haarukalla. Sekoita joukkoon suola ja ranskankerma.
3. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori raastimen pienimmällä terällä. Silppua ruohosipuli, riivi tilli, lisää öljy sitruunan mehu ja kuoriraaste, jauha seos tahnaksi. Tilli kannattaa riipiä, paksummat varret eivät jauhaannu suunmukaisiksi.
4. Tarjoa kanamuna- ja yrttitahna sillin ja uusien perunoitten kanssa.
Tämä suolapala kruunaa kesäretken ja palkitsee pihalla uurastajan. Se maistuu myös kylmänä.
Viikonloppukokki says
Hirmu kauniit kuvat!
Kalaasi says
Oi kiitos!! 🙂
-Johanna/Kalaasi