• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Parhaat kesäkaverit!

26.5.2017

 
 
 Kesän kunniaksi nautitaan ensimmäiset uudet perunat jo nyt!
 
 Uuden sadon perunoitten paras kaveri on silli kyytipoikineen.  Tämä ateria maistuu parhaiten pihalla tai retkellä.
 
 
 
Silli ja uudet perunat
4 annosta
 
noin 1 l uusia perunoita
ripaus suolaa
voisulaa
 
 
munatahna:
2 matjes sillifileetä
3 keitettyä kananmunaa
suolaa
1 dl ranskankerma
 
yrttitahna:
nippu ruohosipulia
pieni nippu tilliä
2 rkl öljyä
½ sitruunan mehu ja kuoriraaste
 
 
 
1. Pese perunat ja laita ne kiehuvaan veteen kypsymään. Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi, noin 15 minuuttia. Halkaise perunat ja ripottele päälle suolaa, silputtua tilliä ja voisulaa.
 
2. Huuhdo sillifileet, kuivaa talouspaperilla ja paloittele ne. Keitä kananmunia noin 7 minuuttia, jäähdytä ja silppua ne haarukalla. Sekoita joukkoon suola ja ranskankerma.
 
3. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori raastimen pienimmällä terällä. Silppua ruohosipuli, riivi tilli, lisää öljy sitruunan mehu ja kuoriraaste, jauha seos tahnaksi. Tilli kannattaa riipiä, paksummat varret eivät jauhaannu suunmukaisiksi.
 
4. Tarjoa kanamuna- ja yrttitahna sillin ja uusien perunoitten kanssa.
 
 

Tämä suolapala kruunaa kesäretken ja palkitsee pihalla uurastajan. Se maistuu myös kylmänä.
 
 
 

in Arkeen, Evääksi, Lisukkeet, silli

Reader Interactions

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Alkukesän maut!

Comments

  1. Viikonloppukokki says

    27.5.2017 at 10:59

    Hirmu kauniit kuvat!

  2. Kalaasi says

    27.5.2017 at 13:39

    Oi kiitos!! 🙂

    -Johanna/Kalaasi

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse