Herkullinen kalaruoka valmistuu kätevästi ”samalla pellillä” – periaatteella! Kokeile ja ihastu!
Uunisiika
4 – 6 annosta
n. 1 kg perattu ja suomustettu siika
merisuolaa
täyte:
noin 100 g tuoretta pinaattia
voita tai öljyä
1 sitruunan mehu
suolaa ja mustapippuria
pinnalle:
1 sitruunan raastettu kuori
rouhittua mustapippuria
kylkeen:
6 perunaa
nokare voita tai öljyä
1. Huuhdo siika nopeasti kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa siian molempiin kylkiin muutama viilto. Laita viiltoihin ja siian vatsaan tasainen kerros merisuolaa. Asettele siika uunipellille leivinpaperin päälle.
2. Pese ja raasta sitruunan kuori raastimen pienimmällä terällä. Hiero raastetta ja mustapippuria kalan pintaan. Jätä osa raasteesta perunoitten mausteeksi.
3. Kuumenna voi pannulla, lisää joukkoon pinaatti, kääntele muutama minuutti. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, lisää suolaa ja mustapippuria joukkoon. Täytä siian vatsa ja viillot pinaattiseoksella, jätä halutessasi osa pinaateista perunoitten joukkoon.
4. Pese perunat ja viipaloi ne ohuen ohuiksi viipaleiksi, tämä onnistuu hyvin juustohöylällä. Laita perunaviipaleet kalan viereen pellille. Ripottele suolaa ja sitruunan kuoriraastetta perunoille ja laita päälle pieniä nokareita voita.
5. Kypsennä kalaa ja perunoita 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
6. Nosta koko komeus pöytään! Hups, pala palalta herkut häviävät tyytyväisyyttään hyriseviin suihin!
Vastaa