Graavisiika on kalaherkkujen parhaimmistoa. Graavisiika ja uuden sadon perunat ovat pistämätön makupari. Siika maistuu myös leipien kyytipoikana.
Suven suloisin graavisiika
6 – 8 hengelle
700 g siikafileetä
1 rkl karkeaa merisuolaa.
11/2 tl sokeria
2 rkl uuden sadon sipulia varsineen silputtuina
muutama ruusun terälehti
1. Laita siikafileet leivinpaperin päälle, nahkapuolet alaspäin. Sekoita keskenään suola ja sokeri. Ripottele suolaseos fileiden pinnalle.
2. Laita päälle sipulit ja muutama ruusun terälehti.
3. Asettele fileet yhteen ja kääri tiukasti leivinpaperiin. Laita käärö vielä pakastepussiin. Anna makujen tasaantua 6 – 8 tuntia jääkaapissa. Siian ohuet fileet graavaantuvat nopeasti, esim. lohen verrattuna. Vältä liikaa suolaamista.
4. Kaavi suola ja mausteet pois fileiden pinnalta ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi.
Ruusun terälehdet jättävät vain hienon, hentoisen aromin siikaan. Voit mainiosti maustaa siikafileen tutuilla, tillillä ja pippurirouheella, mutta jätä tilaa siian miedolle, jalokalan aromille.
Graavaa siika ja kääräise se kauniiseen paperiin ja vie juhannusvierailun tuliaiseksi!
Vastaa