Aaron, ekaluokkalainen maistoi paistettuja muikkuja elämänsä ensimmäisen kerran keväällä. Hän jäi muikkukoukkuun kerralla, nam sanoi Aaron!
Kesällä hän maisteli savumuikkuja ja taas namnam!
Tämähän innosti meitä kalaasilaisia rohkaisemaan muitakin lapsia ja aikuisia muikkujen maisteluun. Tohdimme väittää, että muikut ovat kala-aloittelijan parhaimpia kalakavereita! Muikut ovat miedon makuisia, helppoja käsitellä ja nopeita valmistaa. Muikkujen koko on myös lasten suuhun sopiva.
Muikkuja on tarjolla kauppojen kalatiskeillä, myös valmiiksi perattuina.
Aaronin mielestä paistetut muikut sopivat ”näppipaloiksi” ja hän popsiikin muikut ruotoineen päivineen! Hän myös tietää, että kalaruoka on terveellistä!
Aaronin paistetut muikut
4 – 5 annosta
500 g muikkuja
1 dl kaurajauhoja
2 rkl seesaminsiemeniä
suolaa
paistamiseen voita tai öljyä
1. Perkaa muikut ja huuhdo ne kylmän veden alla.
2. Sekoita lautasella kaurajauhot, seesaminsiemenet ja suola. Pyörittele muikut jauhoseoksessa.
3. Kuumenna rasva pannulla ja paista muikkuja molemmin puolin muutaman minuutin ajan, kauniin ruskeiksi.
4. Popsi muikut ruotoineen tai poista niistä ruoto, joka lähtee hyvin helposti.
Kastike:
1 prk kermaviiliä
2 tl sitruunamehua
2 tl sinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
1.Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kastikkeen on hyvä maustua jääkaapissa ainakin tunnin ajan.

Perinteisesti paistetut muikut on kieritelty ruisjauhoissa, mutta me halusimme kokeilla jotain uutta. Hyvälle maistui kaurajauhot ja seesaminsiemenet antoivat mukavaa rapsakkuutta muikkujen pintaan.
Muikkujen kyljessä maistuvat peruna- ja porkkanamuusit. Lisänä maistuvat kurkkusiivut!
Vastaa