• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Herkuttelijoille!

26.10.2017

 
 
Ostereiden nauttimista pidetään herkuttelijoiden huippuhetkinä
 
Ostereiden makua luonnehditaan merelliseksi, ”osterit maistuvat, siltä, miltä meri tuoksuu”. Joidenkin osterilajikkeiden jälkimakua kuvaillaan hieman makeaksi.
 
Ostereista saat mukavan ja erilaisen vaihtoehdon pikkujouluajan ja pyhäinpäivän pöytään. Tilaa osterit hyvissä ajoin ja valitse muutama eri lajike-vaihtoehto tarjolle. Kyytipojaksi sopivat mainiosti kuohuvat juomat.
 
Varaa osteri-aloittelijalle yksi – kaksi osteria, joista makumatka ja tutustuminen voi alkaa.
 
 
 
Avaaminen
 
Osterin avaamista varten tarvitse pyyhkeen ja mieluusti osteriveitsen. Jos osteriveistä ei löydy, myös muu teräväkärkinen veitsi käy, kunhan siinä on hieman sormisuojaa kahvassa vahinkojen välttämiseksi.
 
Puhdista osterit juoksevan veden alla. Ota pyyhkeen avulla osterista tukeva ote, niin että kupera puoli on alaspäin. Aseta veitsi niveleen, etsi kohta josta pääset kuorien väliin ja kääntele veistä, jotta nivel antaa periksi. Kuljeta veistä vaaka-asennossa, kunnes kansi aukeaa kokonaan. Irrota lihas kuoresta ja tarkista, ettei lihan päälle mennyt kuoren paloja.
 
Tarkista myös tuoreus, kunnossa oleva osteri tuoksuu raikkaalle merivedelle.
 
Nauti osteri nostamalla liha ylös kuoresta, näin myös ylimääräinen merivesi jää kuoreen.
Osterit kannattaa opetalla syömään ilman sitruunaa tai muita mausteita. Pureskele osteri huolellisesti, niin saat maut tuntumaan parhaiten.
 
 
Ostrea Edulis eli Belon pyöreä osteri kasvaa villinä Bretagnen rannikolla.
 
Merten takaa
 
Suurin osa viljellyistä ostereista tulee Suomeen Ranskasta, jossa niitä kasvatetaan monella eri alueella. Osterilajikkeita on lukuisia ja niiden ulkomuodossa, maussa ja lihassa on erilaisia ominaisuuksia.
 
Osterin makuun vaikuttavat mm. minkälaista vettä merialueelle virtaa. Ostereita ei ruokita rehulla, eikä niiden kasvatuksessa käytetä lääkeaineita tai kemikaaleja.
 
 
 
Crassostrea Gigas



in Juhlaan, OSTERIT

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Anjovispinaattipiirakka
Mausteiset silakkarullat

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse