Terriini tekee arkisesta hauesta juhlaruokaa.
Haukiterriini on joulun kalapöydän maukas yllättäjä – ja kaunistaja. Kylmäsavulohesta terriini saa makulisää ja värikkään sydämen.
Mikä parasta, terriinissä hauen ruodoista ei ole tietokaan, ne ovat jauhautuneet huomaamattomiksi.
Tämä herkku maistuu myös leivän päällä, sen mainio makupari on saaristolaisleipä.
Maistata haukiterriiniä myös lapsilla. Terriinin pehmeä rakenne ja maku miellyttävät pienimpienkin suita.
Maistata haukiterriiniä myös lapsilla. Terriinin pehmeä rakenne ja maku miellyttävät pienimpienkin suita.
Haukiterriini on myös mainio joulunajan ruokatuliainen. Yllätä kalaherkulla anoppisi, työkaverisi tai ystäväsi.
Haukiterriini
16 viipaletta / yli 60 min
500 g haukifileetä
1 1⁄2 tl suolaa
2 kananmunaa
3 dl Pirkka vispikermaa
2 rkl sitruunanmehua
1⁄2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl tilliä hienonnettuna
2 tl timjamia hienonnettuna
1 tl sitruunan kuoriraastetta
Täyte:
1 pkt (à 150 g) Pirkka Parhaat kylmäsavustettua lohifileetä viipaloitu (ASC)
1 rkl voita vuoan voiteluun
Päälle:
50 g Pirkka kirjolohen mätiä käsinlypsettyä
1 rkl punasipulisuikaleita
1 tl sitruunan kuorta suikaleina
1 tl tuoretta timjamia
1. Paloittele jääkaappikylmä haukifilee pikkupaloiksi. Laita kalapalat ja suola monitoimikoneeseen ja jauha leikkuuterällä massaksi. Lisää kananmunat koneen käydessä. Kaada kerma nauhana massan joukkoon koneen käydessä.
2. Lisää seokseen sitruunanmehu ja mausteet. Sekoita massa tasaiseksi. Ota pieni pala kalamassaa lautaselle ja kypsennä nopeasti mikrossa. Testaa näin, ovatko maut kohdillaan. Lisää tarvittaesssa suolaa ja mausteita.
3. Hienonna kylmäsavulohi.
4. Voitele 1,2 litran leipävuoka. Laita puolet haukimassasta vuokaan. Painele massan keskelle pitkittäin vako ja asettele kylmäsavulohi mahdollisimman pyöreäksi vakoon. Laita loppu haukimassa vuokaan.
5. Tee vesihaude eli laita terriinivuokaa isompaan vuokaan kiehuvaa vettä niin, että se ulottuu terriinivuoan puoliväliin. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
6. Kumoa terriini jäähtyneenä ja koristele ennen tarjoilua.
Vastaa