• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Kylmien päivien pelastaja!

23.11.2017

 
 
Maukas, edullinen ja värikäs kalakeitto on arkipäivän ilo. Urakoi soppaa koko kattilallinen ja lämmitä useampana päivänä nopeaksi ateriaksi. Lämmitä keittoa maltilla, keittämistä ei enää tarvita.
 
Tämä keitto ottaa mallia seljankatyyppisestä keitosta ja onnistuu pakastekalasta. Voit käyttää keitossa myös muita ja tuoreita kaloja makusi mukaan.
 
 
 
Tomaattinen kalakeitto
4 – 6 annosta
 
1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
½ rkl öljy
1/2 tl currya
12 dl vettä
1 pala kala- tai kasvislientä
4 perunaa
4 porkkanaa
noin 100 g selleriä
peukalon pään kokoinen pala inkivääriä raastettuna
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
500 g pakasteseitiä
1 suolakurkku
n. 1 dl mustia oliiveja
1 tl rouhittua mustapippuria
½ limetin mehu
2 tl juoksevaa hunajaa
pari oksaa tuoretta timjamia
(suolaa)
 

 

1. Sulata seiti pakkauksen ohjeen mukaan ja paloittele se.

2. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja selleri. Kuori ja raasta inkivääri

3. Kuori ja viipaloi sipuli, kuori ja paloittele valkosipulin kynnet. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit joukkoon, kuullota niitä hetki, mutta älä ruskista. Sekoittele joukkoon curry. Paloittele suolakurkku ja valuta oliivit.

4. Kuumenna vesi kattilassa ja liota kalaliemi joukkoon. Lisää liemeen juurekset ja keitä niitä noin 15 minuuttia. Lisää keittoon tomaattimurska, seiti ja suolakurkku. Kuumenna keitto ja mausta se mustapippurilla, limetin mehulla, hunajalla ja silputulla timjamilla.

5. Tarkasta maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Lisää lopuksi keittoon oliivit.

 
 
 

in Arkeen, Keitot, seiti

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Alkukesän maut!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse