• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Lapset ja kalat, osa 2: Benella-siika

10.11.2017

 
Aaron on ekaluokkalainen, mutta kalakoulussa hän on jo paljon pidemmällä, taitaa olla siirtymässä jo kolmannelle! Mainiot arvosanat Aaron saa kalakoulussa mm. ennakkoluulottomuudesta, innosta ja tarkoista makukuvailuista!
 
 
 
Aaronin paistettu Benella-siika
2 annosta
 
2 Benella-siikafileetä
paistamiseen nokare voita
ripaus suolaa
 
 
1. Leikkaa kalafileet puolikkaiksi. Vedä terävällä pikkuveitsellä fileiden nahkapuolelle pari viiltoa.
 
2. Kuumenna voi paistinpannulla ja laita fileepalat pannulle, paista paloja molemmin puolin pari minuuttia, kauniin ruskeiksi. Ripottele fileepaloille suolaa.
 
3. Valmistele ensin muut annosten ainekset valmiiksi, siikafileet on parasta tarjoilla heti paistamisen jälkeen.
 
 
 
Porkkana-kesäkurpitsapasta:
 
2 porkkanaa
noin 150 g kesäkurpitsaa
vettä keittämiseen
voita
ripaus suolaa
1/2 tl sitruunamehua
 
 
1. Kuori porkkanat ja huuhdo kesäkurpitsa. Vetele molemmista kuorimaveitsellä tai juustolastalla ohuita suikaleita, leikkaa suikaleet vielä saksilla kapeammiksi.
 
2. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää vihannespasta joukkoon. Keitä pastanauhoja muutama minuutti ja valuta ne. Laita takaisin kattilaan ja lisää joukkoon voi, suola ja sitruunamehu. Tarjoile välittömästi.
 
 
 
Hernetahna:
 
1 ps (200 g) pakasteherneitä
2 rkl öljyä
2 tl sitruunamehua
pari basilikan oksaa
ripaus suolaa
 
 

1. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Laita kaikki ainekset kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

2. Tarjoa tahna siikafileen ja vihannespastan kanssa.

 
 
Vihannespasta sai Aaronilta hitusen heikomman arvosanan kuin siikafilee. Hernetahna sai arvioksi, ihan ok. Molemmat lisäkkeet saivat pisteitä väristä, aika iloisia, totesi Aaron. Siian maku on hyvä, oikein hyvä, lisää! Ruotopelkoa ei esiinny, tästä on hyvä jatkaa!
 
 
Mutta muikut, paistetut ja savustetut ovat edelleen Aaronin kalalistan kärjessä!
 
 
 

in Arkeen, lasten makuun, Lisukkeet, siika

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Alkukesän maut!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse