Aaron on ekaluokkalainen, mutta kalakoulussa hän on jo paljon pidemmällä, taitaa olla siirtymässä jo kolmannelle! Mainiot arvosanat Aaron saa kalakoulussa mm. ennakkoluulottomuudesta, innosta ja tarkoista makukuvailuista!
Aaronin paistettu Benella-siika
2 annosta
2 Benella-siikafileetä
paistamiseen nokare voita
ripaus suolaa
1. Leikkaa kalafileet puolikkaiksi. Vedä terävällä pikkuveitsellä fileiden nahkapuolelle pari viiltoa.
2. Kuumenna voi paistinpannulla ja laita fileepalat pannulle, paista paloja molemmin puolin pari minuuttia, kauniin ruskeiksi. Ripottele fileepaloille suolaa.
3. Valmistele ensin muut annosten ainekset valmiiksi, siikafileet on parasta tarjoilla heti paistamisen jälkeen.
Porkkana-kesäkurpitsapasta:
2 porkkanaa
noin 150 g kesäkurpitsaa
vettä keittämiseen
voita
ripaus suolaa
1/2 tl sitruunamehua
1. Kuori porkkanat ja huuhdo kesäkurpitsa. Vetele molemmista kuorimaveitsellä tai juustolastalla ohuita suikaleita, leikkaa suikaleet vielä saksilla kapeammiksi.
2. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää vihannespasta joukkoon. Keitä pastanauhoja muutama minuutti ja valuta ne. Laita takaisin kattilaan ja lisää joukkoon voi, suola ja sitruunamehu. Tarjoile välittömästi.
Hernetahna:
1 ps (200 g) pakasteherneitä
2 rkl öljyä
2 tl sitruunamehua
ripaus suolaa
1. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Laita kaikki ainekset kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
2. Tarjoa tahna siikafileen ja vihannespastan kanssa.
Vihannespasta sai Aaronilta hitusen heikomman arvosanan kuin siikafilee. Hernetahna sai arvioksi, ihan ok. Molemmat lisäkkeet saivat pisteitä väristä, aika iloisia, totesi Aaron. Siian maku on hyvä, oikein hyvä, lisää! Ruotopelkoa ei esiinny, tästä on hyvä jatkaa!
Mutta muikut, paistetut ja savustetut ovat edelleen Aaronin kalalistan kärjessä!
Vastaa