Valmista maukkaat perunaröstit ja tarjoile ne katkarapujen ja mädin kanssa. Tämä herkku sopii joulupäivien pöytään ja ottaa vastaa myös uuden vuoden mukavan juhlavasti.
Perunaröstit
4 annosta
800 g jauhoisia perunoita
1 sipuli
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 rkl silputtua ruohosipulia
2 tl sitruunamehua
voita tai öljyä paistamiseen
1. Kuori ja raasta perunat. Laita raaste siivilään valumaan ja puristele ja painele enin neste pois. Pilko sipuli hakkelukseksi.
2. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jaa perunaseos 8 yhtä suureen osaan, paksuiksi ”letuiksi”.
3. Kuumenna rasva lettupannulla ja paista röstejä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
Laita paistetut röstit uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä vielä 200 asteisessa uunissa 15 – 20 minuuttia.
Laita paistetut röstit uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä vielä 200 asteisessa uunissa 15 – 20 minuuttia.
4. Tarjoile röstit lämpiminä aterian aloittajina tai illanistujaisten palan painikkeina.
Katkaraputäyte:
1 ps (300 g) pakaste katkarapuja
2 dl ranskankermaa
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl sinappia
1 tl raastettua piparjuurta
silputtua timjamia
ripaus suolaa
päälle:
n. 50 g muikun, siian tai kirjolohen mätiä
rouhittua mustapippuria
1. Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaisesti. Sekoita ranskankermaan kaikki ainekset. Täytteen on hyvä maustua jääkaapissa pari tuntia tai voit valmistaa sen edellisenä iltana. Lisää mäti ja mustapippuri täytteeseen juuri ennen tarjoilua.
Vastaa