• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Raikas kalaherkku

4.1.2018

 
 
Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea täältä.
 
Kylvetä suomalainen siika etelä-amerikkalaisessa marinadissa. Saat raikkaan pikkuherkun.
 
 
Fenkoli-siikaceviche on raikas ja kevyt kalaherkku. Se sopii tarjottavaksi aterian alkupalana tai illanistujaisten suolaisena herkkuna. Siikaceviche maistuu myös brunssin makupalana.
 
 
Tarjoa fenkoli-siikaceviche leivän kanssa tai maissilastuilla noukittavaksi. Kevyen aterian saat, kun tarjoat cevichen esimerkiksi puikulaperunoiden kyljessä.
 
 
Cevichen resepti on lähtöisin Etelä-Amerikasta, Perusta. Siellä cevicheen lisätään luonnollisesti chiliä, mutta raikkaan Benella-siian kyljestä sen voi jättää pois.
 
 
 
Fenkoli-siikaceviche
500 g nahatonta Benella- siikafileetä 
1 tl suolaa
 
marinadi:
4 limettiä 
1 rkl ruokosokeria 
70 g fenkolia 
1⁄2 (30 g) punasipuli 
3 kevätsipulia 
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna 
1 valkosipulinkynsi
1 rkl tuoretta, silputtua minttua
 
 
 
1. Paloittele siikafilee pikkupaloiksi ja sekoittele suola joukkoon. 
 
2. Halkaise limetit ja purista mehu. Liota sokeri limetinmehuun.
 
3. Huuhdo ja paloittele fenkoli pikkupaloiksi. Kuori ja hienonna punasipuli, huuhdo ja paloittele kevätsipulit. Raasta inkivääri ja kuorittu valkosipulinkynsi.
 
4. Sekoita kaikki marinadin ainekset ja lisää siikapalat joukkoon. Laita siikaceviche tekeytymään jääkaappiin 2 tunniksi. 
 

in Arkeen, Juhlaan, siika

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Anjovispinaattipiirakka

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse