• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Viikonlopun nopein!

26.1.2018

Ulkoilun jälkeen maistuu täyttävä, aromikas pastaherkku! Mikä parasta tämä ruoka valmistuu käden käänteessä!
 
 
Anjovispasta
4 annosta
 
n. 400 g kierrepastaa (Fussili)
1 prk anjovista
2 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
1 luomusitruunan kuoriraaste ja mehu
200 g pakastettua lehtipinaattia
rouhittua mustapippuria
2 dl ruokakermaa
 
päälle:
pieni pätkä purjosipulin vartta ja parmesanlastuja tai juustoraastetta
 
 
 

1. Valuta anjovikset (säästä liemi). Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori.

 2. Kuumenna öljy pannulla ja lisää anjovikset ja valkosipuli joukkoon. Pienennä lämpö tarvittaessa. Kääntele aineksia, kunnes anjovis ”sulaa” öljyn sekaan. Älä ruskista aineksia.
 
3. Sulata pinaatti pakkauksen ohjeen mukaisesti. Lisää pannulle sitruunan kuoriraaste ja mehu, sekoittele. Lisää joukkoon pinaatti ja mustapippuri sekä kerma.
 
4. Anna kastikkeen muhia muutama minuutti. Tarkista maku, lisää tarvittaessa anjoviksien lientä tai suolaa.
 
5. Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaisesti. Valuta pasta ja sekoita kastike joukkoon.

 6. Tarjoile pasta välittömästi ja lisää päälle silputtua purjoa ja parmesaania!
 

in anjovis, Arkeen

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Punaposkiset herkkupalat
Sadonkorjaajan savukalasalaatti

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse