Ulkoilun jälkeen maistuu täyttävä, aromikas pastaherkku! Mikä parasta tämä ruoka valmistuu käden käänteessä!
Anjovispasta
4 annosta
n. 400 g kierrepastaa (Fussili)
1 prk anjovista
2 valkosipulin kynttä
1 luomusitruunan kuoriraaste ja mehu
200 g pakastettua lehtipinaattia
rouhittua mustapippuria
2 dl ruokakermaa
päälle:
pieni pätkä purjosipulin vartta ja parmesanlastuja tai juustoraastetta
1. Valuta anjovikset (säästä liemi). Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori.
2. Kuumenna öljy pannulla ja lisää anjovikset ja valkosipuli joukkoon. Pienennä lämpö tarvittaessa. Kääntele aineksia, kunnes anjovis ”sulaa” öljyn sekaan. Älä ruskista aineksia.
3. Sulata pinaatti pakkauksen ohjeen mukaisesti. Lisää pannulle sitruunan kuoriraaste ja mehu, sekoittele. Lisää joukkoon pinaatti ja mustapippuri sekä kerma.
4. Anna kastikkeen muhia muutama minuutti. Tarkista maku, lisää tarvittaessa anjoviksien lientä tai suolaa.
5. Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaisesti. Valuta pasta ja sekoita kastike joukkoon.
6. Tarjoile pasta välittömästi ja lisää päälle silputtua purjoa ja parmesaania!
Vastaa