• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Äidille!

11.5.2018

 
 
Äiti tykkää ja ilahtuu myös suolaisesta herkusta. Nämä pizzamaiset leivät valmistuvat aloittelevaltakin kokilta käden käänteessä!
 
 
4 pizzaleipää
 
2 valmiiksi halkaistua kaurareikäleipää
1 prk (250 g) ranskankermaa
½ tl suolaa
2 tl sitruunamehua
1 tl yrttisekoitusta
1 valkosipulin kynsi
2 pientä perunaa
muutama kevätsipulin varsi
250 g mozzarellajuustoa
2 prk (á 200/150 g) tonnikalaa vedessä
1 rkl öljyä
rouhittua mustapippuria
1 rkl kapriksia
 
päälle:
basilikan ja versojen lehtiä
 
 
 

1. Sekoita keskenään ranskankerma, suola, sitruunamehu, mustapippuri ja yrttiseos. Kuori ja silppua valkosipulin kynsi ja lisää kastikkeeseen.

2. Pese perunat ja vetele niistä juustohöylällä ohuen ohuita siivuja. Leikkaa mozzarella viipaleiksi. Valuta tonnikala ja paloittele se. Huuhdo ja silppua kevätsipulin varret.

3. Voitele leivät ranskakermakastikkeella. Asettele päälle perunaviipaleita, kevätsipulia, tonnikalaa ja mozzarellaa. Sivele aineksille öljyä. Rouhi päälle mustapippuria ja jaa kaprikset täytteille.

4. Kypsennä leipiä 225 asteisen uunin keskitasolla noin 8 -10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Laita leiville vielä basilikan lehtiä ja versoja.

5. Tarjoile leivät lämpiminä, äidille halausten ja kehujen kera!

 
 
 Iloista äitienpäivää!
 
 
 

in Arkeen, Evääksi, Juhlaan, tonnikala

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Anjovispinaattipiirakka

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse