1. Vetele voipalasta juustohöylällä lastuja, niin se sulaa nopeasti huoneenlämpöiseksi eli sopivan notkeaksi käsitellä.
2. Sekoita jauhot ja parmesanraaste ja nypi seos voihin. Lisää joukkoon vesi. Voitele vuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Laita pohja jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
3. Kuori parsat, halkaise ne pitkittäin ja paloittele pikkupaloiksi. Säästä ”nuppupalat” piiraan päälle. Paloittele lohi suikaleiksi.
4. Sekoita keskenään ranskankerma, kananmuna,suola, sitruunamehu, timjami, ruohosipuli ja parsan palat (paitsi ne nuppupalat).
5. Esipaista piiraspohjaa 200 asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
6. Tasoittele ranskankermaseos pohjan päälle. Asettele täytteen päälle lohipalat, parsojen nuppupalat ja pinjansiemenet. Paista piirasta 200 asteisen uunin keksitasolla noin 20 – 25 minuuttia, jos päällys tummuu liikaa laita leivinpaperi piiraan päälle.
Vastaa