Tämä kaunotar, savukalapiiras valmistuu nopeasti ja helposti! Piirakka maistuu koko juhannusväelle, niin vaarille, teineille kuin pienimmillekin pilteille!
1. Vetele voista juustohöylällä siivuja ja anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sekoita suola jauhoihin ja nypi jauhoseos voin sekaan. Lisää vesi joukkoon.
2. Voitele vuoka ja painele taikina, halkaisijaltaan 20 – 22 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
3. Pistele pohja haarukalla ja paista pohjaa 200 asteisen uunin keskitasolla noin 15 – 20 minuuttia, tai kunnes se on saanut väriä kunnolla. Jäähdytä pohja ennen täyttämistä.
4. Huuhdo sipulit ja poista kovin kanta ja huonot varsiosat, pilko sipulit varsineen pikkupaloiksi. Sekoita ricottajuustoon sipulit, sinappi, sitruunamehu, hunaja, yrtit ja suola. Laita juustoseos pohjan päälle.
5. Ruodi savukala ja asettele pikkupaloina täytteen päälle.
6. Huuhdo kurkku ja retiisit. Vetele kurkusta juustohöylällä ohuita nauhoja ja kieritä ne rullille, asettele kurkkurullat piirakkatäytteelle. Siivuta retiisit ja laita täytteen päälle.
7. Koristele piiras syötävillä kukilla, lehdillä ja yrteillä.
8. Voit valmistaa pohjan ennakkoon valmiiksi. Täytä piirakka juuri ennen tarjoilua.
Vastaa