• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Juhannuksen iloksi!

18.6.2018

 

Tämä kaunotar, savukalapiiras valmistuu nopeasti ja helposti!  Piirakka maistuu koko juhannusväelle, niin vaarille, teineille kuin pienimmillekin pilteille!

Savukalapiiras
6 – 8 annosta

 
Pohja:
100 g voita
21/2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
½ dl vettä
rasvaa vuoan voiteluun
 
Täyte:
2 prk ricottajuustoa (tuorejuustoa)
2 uuden sadon sipulia varsineen
2 tl sinappia
1 rkl sitruunamehua
1 tl juoksevaa hunajaa
1 rkl silputtua tilliä 
1 tl piparjuuritahnaa
½ rkl silputtua timjamia
½ rkl silputtua ruohosipulia
1 tl suolaa
400 g savusiikaa tai -lohta (savumuikut ja muukin savukala käy)
20 cm pätkä kurkkua
5 retiisiä
timjamia


koristeeksi syötäviä kukkia
 



 

1. Vetele voista juustohöylällä siivuja ja anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sekoita suola jauhoihin ja nypi jauhoseos voin sekaan. Lisää vesi joukkoon.

2. Voitele vuoka ja painele taikina, halkaisijaltaan 20 – 22 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

3. Pistele pohja haarukalla ja paista pohjaa 200 asteisen uunin keskitasolla noin 15 – 20 minuuttia, tai kunnes se on saanut väriä kunnolla. Jäähdytä pohja ennen täyttämistä.

4. Huuhdo sipulit ja poista kovin kanta ja huonot varsiosat, pilko sipulit varsineen pikkupaloiksi. Sekoita ricottajuustoon sipulit, sinappi, sitruunamehu, hunaja, yrtit ja suola. Laita juustoseos pohjan päälle.

5. Ruodi savukala ja asettele pikkupaloina täytteen päälle.

6. Huuhdo kurkku ja retiisit. Vetele kurkusta juustohöylällä ohuita nauhoja ja kieritä ne rullille, asettele kurkkurullat piirakkatäytteelle. Siivuta retiisit ja laita täytteen päälle.

7. Koristele piiras syötävillä kukilla, lehdillä ja yrteillä.

8. Voit valmistaa pohjan ennakkoon valmiiksi. Täytä piirakka juuri ennen tarjoilua.

 
Suloista suven juhlaa!


in Juhlaan, lohi, muikku, siika

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Anjovispinaattipiirakka

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse