• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Kesäkalan parhaat kastikekaverit

14.6.2018

 
 
 
Maistuvat kastikkeet kruunaavat kesäiset kala-ateriat. Maistele näitä kastikkeita paistetun, savustetun, hiillostetun, loimutetun tai keitetyn kalan kyljessä. Kesän suosikit, uudet perunat ja silli saavat uutta makupotkua näistä kavereista. Maistele ja löydä oma suosikkisi.
 
 
 
 
Korianteritahna
 
Korianteri ja kala ovat makukavereita, ylläty ja innostu!
 
1 dl mantelirouhetta
ruukku korianteria
½ ruukkua ruohosipulia
2 valkosipulin kynttä
11/2 dl öljyä
2 limetin mehu
1 tl kalakastiketta
1 tl juoksevaa hunajaa
(1/2 tl suolaa)
2 tl korianterin siemeniä
½ tl chilirouhetta
 
 
 

1. Kuori ja pilko valkosipulin kynnet. Kaita kaikki ainekset kippoon ja jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

2. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja/tai limetin mehua.

3. Tämä tahna säilyy jääkaapissa noin viikon ajan.


Munakastike
 

Tämä soosi on sukua isoäidin munakastikkeelle, joka oli kesäruokien kestosuosikki. Tämän kastikkeen kanssa livahtivat monet kalaruoat lapsiväen suihin.

 
21/2 dl vispikermaa
2 uuden sadon sipulia varsineen
1 rkl silputtua ruohosipulia
1 tl sinappia
½ – 1 tl suolaa
3 keitettyä kananmunaa
 
 
 
 

1. Keitä kananmunia 7 minuuttia, jäähdytä ja paloittele ne.

2. Poista sipuleista mahdolliset huonot kuori- ja varsiosat, paloittele sipulit. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.

3. Sekoita ainekset kevyesti keskenään.


Tillimajoneesi
 
Nopeaa, helppoa ja hyvää! Älä enää kanna kaupasta valmista majoneesia, itse tehty on parempaa!
 
2 rkl silputtua tilliä
2 valkosipulin kynttä
2 tl dijon sinappia
1 kananmuna
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa
2 dl rypsiöljyä
 
 
 

1. Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet.

2. Laita kaikki ainekset kapeahkoon kannuun.

3. Laita sauvasekoitin kannuun, terä kiinni pohjaan. Käynnistä sauvasekoitin ja vedä sitä hiljalleen kohti pintaa. Hups, majoneesi on valmista. Tarkasta maku. lisää tarvittaessa sitruunamehua ja/tai suolaa!

Muista kesäkastikkeiden ihanimmat koristeet, syötävät kukat!
 
 
 
 

in Arkeen, Lisukkeet

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Alkukesän maut!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse