• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Laatua pikana

5.6.2018

 

Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea täältä.

Partaveitsisimpukat maistuvat grillijuhlissa. Sinisimpukoiden tavoin ne valmistuvat hetkessä.

 
Partaveitsisimpukat ovat saaneet nimensä ulkomuodostaan. Ne ovat noin 20 cm pitkiä, kynämaisia ”puikkoja”.  Kuoret ovat ohuehkot, kauniin ruskeat, reunat saattavat olla terävät.
 
Partaveitsisimpukat tulevat meille tuoreina Hollannista. Niiden maku on miedohko ja merellinen ja ne valmistetaan samoin kuin sinisimpukat.
 
Jotkut nauttivat näitä herkkuja ostereiden tapaan: raakana, suoraan kuoresta, sitruunamehulla höystettynä.
 
Simpukat voi valmistaa myös grillissä. Asettele huuhdotut ja kuivatut simpukat grilliin. Grillaa muutama minuutti kansi kiinni. On makuasia, haluatko laittaa grillissä valmistuneet simpukat vielä makuliemeen. Voit nauttia ne myös vain öljyllä ja yrteillä maustettuina.
 
 
 
Partaveitsisimpukat
6 annosta / alle 30 min
 
 
1 kg partaveitsisimpukoita
2 valkosipulinkynttä
1 rkl persiljaa hienonnettuna
1 rkl timjamia hienonnettuna
½ sitruunan kuori suikaleina
50 g voita
2-3 kpl laakerinlehteä
4 dl kuivaa valkoviiniä
½ sitruunan lohkoja

½ limetin lohkoja

 

1. Huuhdo simpukat juoksevan kylmän veden alla.

2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese sitruuna huolellisesti ja vetele kuoresta ohuita suikaleita.

3. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon valkosipuli, kääntele niitä hetki, älä ruskista. Lisää simpukat kattilaan ja kääntele hetki.

4. Sekoittele simpukoiden joukkoon laakerinlehdet, yrtit ja kaada valkoviini kattilaan. Laita kansi kattilan päälle ja ravistele kattilaa hieman. Kiehauta simpukoita 5 minuuttia. kunnes kaikki simpukat ovat avautuneet. Jos joukossa on kiinni olevia simpukoita, heitä ne pois.

5. Tarjoa simpukat sitruuna- ja limettilohkojen, patongin tai rouheisen leivän kanssa. Asiaan kuuluu, että dippaat leipää maukkaaseen liemeen.

 
 

Vinkki: Simpukat voi maustaa myös yrtti- tai valkosipulivoilla.

in Juhlaan, simpukat

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Anjovispinaattipiirakka
Mausteiset silakkarullat

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse