Partaveitsisimpukat maistuvat grillijuhlissa. Sinisimpukoiden tavoin ne valmistuvat hetkessä.
Partaveitsisimpukat ovat saaneet nimensä ulkomuodostaan. Ne ovat noin 20 cm pitkiä, kynämaisia ”puikkoja”. Kuoret ovat ohuehkot, kauniin ruskeat, reunat saattavat olla terävät.
Partaveitsisimpukat tulevat meille tuoreina Hollannista. Niiden maku on miedohko ja merellinen ja ne valmistetaan samoin kuin sinisimpukat.
Jotkut nauttivat näitä herkkuja ostereiden tapaan: raakana, suoraan kuoresta, sitruunamehulla höystettynä.
Simpukat voi valmistaa myös grillissä. Asettele huuhdotut ja kuivatut simpukat grilliin. Grillaa muutama minuutti kansi kiinni. On makuasia, haluatko laittaa grillissä valmistuneet simpukat vielä makuliemeen. Voit nauttia ne myös vain öljyllä ja yrteillä maustettuina.
Partaveitsisimpukat
6 annosta / alle 30 min
1 kg partaveitsisimpukoita
2 valkosipulinkynttä
1 rkl persiljaa hienonnettuna
1 rkl timjamia hienonnettuna
½ sitruunan kuori suikaleina
50 g voita
2-3 kpl laakerinlehteä
4 dl kuivaa valkoviiniä
½ sitruunan lohkoja
½ limetin lohkoja
1. Huuhdo simpukat juoksevan kylmän veden alla.
2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese sitruuna huolellisesti ja vetele kuoresta ohuita suikaleita.
3. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon valkosipuli, kääntele niitä hetki, älä ruskista. Lisää simpukat kattilaan ja kääntele hetki.
4. Sekoittele simpukoiden joukkoon laakerinlehdet, yrtit ja kaada valkoviini kattilaan. Laita kansi kattilan päälle ja ravistele kattilaa hieman. Kiehauta simpukoita 5 minuuttia. kunnes kaikki simpukat ovat avautuneet. Jos joukossa on kiinni olevia simpukoita, heitä ne pois.
5. Tarjoa simpukat sitruuna- ja limettilohkojen, patongin tai rouheisen leivän kanssa. Asiaan kuuluu, että dippaat leipää maukkaaseen liemeen.
Vastaa