Nyt ei tarvitse tuskailla kalan käsittelyn ja ruotojen kanssa. Kypsästä kalasta aloittelevakin kalakokki poistaa ruodot helposti.
Tarjoa kalapyörykät pienien tortillalättyjen kanssa, hieman uutta ja maistuvaa!
Muotoile myös kalapyöryköistä pieniä, ne innostavat maistamaan arkailevaakin kalan maistelijaa!
Nämä kesäiset annokset maistuvat myös illanistujaisten palanpainikkeena!
Kalapyörykät
4 – 6 annosta
noin 700 g vaaleaa kalaa, esim. haukea, kuhaa, ahventa yms. perattuna
noin 7 ½ dl vettä keittämiseen
1 uuden sadon sipuli hienonnettuna
1 dl korppujauhoja
1 rkl sulatettua voita
1 rkl sitruunanmehua
2 kananmunaa
1 tl suolaa
2 valkosipulin kynttä murskattuna
2 tl ruohosipulia silputtuna
1 tl timjamia silputtuna
ripaus chilirouhetta
voita tai öljyä paistamiseen
valmiita pieniä tortillalättyjä, muista myös maissilätyt
täyte:
erilaisia salaatteja
kalapyöryköitä
timjamia
syötäviä kukkia
(tilkka tillimajoneesia)
1. Keitä kalapalat kypsäksi, nopea kypsennys riittää. Nosta kala pois liemestä. Säästä liemi esim. kalakeittoa varten.
2. Poista kalasta ruodot ja paloittele. Laita kaikki ainekset kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
3. Muotoile massa kostutetuin sormin pikkupyöryköiksi ja paista pannulla niihin rapea, kauniin ruskea pinta.
4. Lämmitä tortillalätyt pannulla tai uunissa. Sivele lätyt ohuesti korianteritahnalla, pilko päälle salaattia ja kurkkuviipaleita, kalapyöryköitä ja halutessasi tilkka tillimajoneesia.
5. Lisää päälle vielä hieman timjamia ja koristele annokset ihanan houkutteleviksi syötävillä kukilla, esim. orvokeilla.
Vastaa