• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Makua ja väriä!

5.10.2018

 
Leivo iki-ihanat perunarieskat, ne valmistuvat kädenkäänteessä. Rieskat maistuvat graavilohen ja lisäkkeiden kanssa.
 
 
Perunarieskat
8 – 10 kpl
 
5 dl perunamuusia tai
11/2 dl perunasosejauhetta ja 5 dl vettä
1 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl kaurajauhoja
21/2 dl hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
 
 
 
1. Sekoita (jäähdytetyn) perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna.
 
2. Lisää muusin joukkoon jauhot ja sekoittele nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
 
3. Asettele uunipelille, leivinpaperin päälle 10 taikinanokaretta. Painele nokareista jauhotetuin käsin ohuehkoja rieskasia.
 
4. Pistele rieskat haarukalla. Paista rieskat 250 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
 
 
 
Tämä perunarieskatarjoilu yllättää perheen tai ilahduttaa ystäväpiirin ja lämmittää   mielet.   Jokainen voi valita lisäkkeensä makumieltymystensä mukaan.
 
 
 
Kata rieskojen seuraksi:
 
Graavilohta, jonka viipaleiden päälle on valutettu appelsiinimehua ja rouhittu korianterin siemeniä.
 
Säilöttyjä inkiväärilastuja, joiden sekaan on vuoltu punajuuresta kuorimaveitsellä ohuita lastuja.
 
Ranskankermaa, joka maustettu tilkalla riisiviinietikkaa ja kalakastiketta.
 
Avokadotahnaa, joka maustettu tilkalla riisiviinietikkaa.
 
Soijakastiketta, johon sekoitettu tilkka juoksevaa hunajaa.
 
Hölskytyskurkkuja, jotka paloiteltu pieniksi suikaleiksi. 
 

in Arkeen, Juhlaan, Lisukkeet, lohi

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Anjovispinaattipiirakka

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse