Silakkalaatikko, tuo vanha tuttu tehdään nyt hieman uudella vaihteella!
Tämä resepti syntyi puolivahingossa. Lähikaupoista ei löytynyt suolasilakoita eikä tuoreitakaan. Jääkaapissa oli purkki kaupan valmiita katajanmarjasilakoita. Päätin kokeilla!
Kyllä, maistui aikuis- että lapsiraadille! Kehuja tuli! Nyt innostun kokeilemaan laatikkoon muitakin mausteisia silakoita!
Kokeilijan silakkalaatikko
4 annosta
600 g perunoita
1 prk katajanmarjasilakoita (esim. Pirkka)
4 dl kauramaitoa tai -kermaa
1/2 dl silakoiden säilöntälientä
2 kananmunaa
rouhittua mustapippuria
1/2 tl suolaa
rasvaa vuoan voiteluun
päälle:
1 dl juustoraastetta
1. Kuori perunat ja viipaloi ne.
2. Poimi silakoiden liemestä kokonaiset katajanmarjat pois.
3. Sekoita kauramaito, säilöntäliemi, kananmunat, rouhittu mustapippuri ja suola.
4. Voitele laakea vuoka tai vuoat. Lado kerros perunoita vuokaan, seuraavaksi silakkafileitä ja taas perunakerros.
5. Kaada munamaito vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
6. Kypsennä laatikkoa 175 asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan.
Lataa tulostettava resepti:
kokeilijan silakkalaatikko
Vastaa