Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea täältä.
Osta vaihteeksi valmiiden lohifileiden sijaan kokonainen kala. Yhdestä lohesta saat useamman aterian, ja kokonaisuus tulee edullisemmaksi kuin käsitellystä kalasta kokatessa.
Jos kokonaisen lohen fileointi tuntu hankalalta, pyydä kaupan kalamestaria tekemään se ja pyydä perkeet mukaan.
Liemi:
lohen perkeet eli ruodot ja pää
1 (100 g) sipuli
1 (150 g) palsternakka
½ (75 g) purjo
2 rkl tilliä hienonnettuna
1. Fileoi lohi. Valmista sitten kalaliemi. Paloittele ruoto ja laita kaikki perkeet reilun kokoiseen kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto reikäkauhalla.
2. Kuori ja paloittele sipuli, palsternakka ja purjo. Lisää kattilaan juurekset, mausteet ja suola.
3. Kypsennä lientä miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Siivilöi liemi. Irrota ruodoista ja päästä kypsät lihat keittoon. Ota 1 l lientä sivuun keittoa varten ja pakasta jäähdytetty, ylimääräinen liemi.
4. Kuori perunat ja porkkanat ja paloittele ne. Viipaloi purjo. Poista nahka lohifileestä ja paloittele lohi.
5. Kaada liemi kattilaan, kuumenna ja lisää perunat, porkkanat ja purjo. Keitä ainekset lähes kypsiksi, eli noin viisitoista minuuttia.
6. Lisää keittoon kerma ja paloiteltu lohi sekä ruodoista irrotetut lihat. Kypsennä miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Tarkista suola, lisää tarvittaessa.
7. Lisää keittoon vielä hienonnettu tilli.
Vastaa