• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Kulhoruokaa

15.1.2019

 
 
 
Kulhoruoat, poket tulivat jäädäkseen. Lähtöisin ne ovat Havaijilta, useimmiten niissä käytetään kalaa ja yhdistellään aasialaisia makuja.
 
 
Kokoa omat pokesi makumieltymystesi mukaan. Näissä annoksissa voit mainiosti käyttää myös jääkaapin jämäaineksia.
 
Asettele ainekset isoon kulhoon kauniisti raidoittain, josta jokainen voi kasata oman annoksensa. Tai kokoa jokaiselle oma kulhonsa.
 
 
Kastike yhdistää ainesten maut ihanaksi kokonaisuudeksi. Valuta kastiketta ainesten päälle tai laita kastike tarjolle, josta jokainen voi sitä valutella makunsa mukaisesti.
 
 
Riisiksi käy myös sushiriisi, basmati- tai kokojyväriisi jne, mutta tarkastele kauppojen hyllyjä, erilaisia sekoituksia ja valinnan varaa riittää. Suosi tummaa ja kokojyväriisiä.
 
Kulhoruoka on mukava eväs lounaaksi ja nopea valmistaa koko perheen ateriaksi. Kaunis asettelu houkuttelee perheen pienempiäkin maistelemaan eri makuja.
 
 
Vinkiksi kiireiselle kokille:
 
Voit keittää riisin valmiiksi ennakkoon, odottamaan tarjoilua. Katkaravut voivat maustua yön yli mausteliemessään jääkaapissa. Myös kastikkeen voit valmistaa ennakkoon.
 
Katkarapukulhot eli -poket
300 g katkarapuja
 
katkarapujen marinointiin:
2 rkl öljyä
½ limetin mehu
½ tl chilirouhetta
½ tl suolaa
½ tl korianterin siemeniä murskattuna
pari oksaa korianteria silputtuna
2 dl riisisekoitusta, jossa täysjyväriisiä, punaista riisiä, punaisia linssejä, punaista kvinoaa
1 pkt (250 g) pakastettuja edam papuja
2 avokadoa
2 limettiä
pieni kerä jäävuori- tai metropolitan salaattia
thaibasilikan lehtiä (tavallinen basilikakin toki käy)
 
kastike:
½ dl soijakastiketta
1 limetin mehu
1 tl riisiviinietikkaa
2 tl juoksevaa hunajaa

 

 

1. Sulata katkaravut. Sekoita katkarapujen marinointiliemi ja lisää se katkarapujen joukkoon.

2. Keitä riisisekoitus pakkauksen ohjeen mukaisesti. Sulata ja kiehauta pavut pakkauksen ohjeen mukaisesti. 

3. Kuori ja paloittele avokadot. Pirskottele niille puolikkaan limetin mehu.

4. Huuhdo ja pilko salaatti. 

5. Sekoita kastikkeen ainekset.

6. Asettele salaatti pohjaksi riisille. Kokoa muut ainekset kauniisti raidoittain vadille ja pirskottele kastiketta päälle. Laita basilikan lehtiä vadille. Tarjoa välittömästi.

 

in Arkeen, katkarapu, lasten makuun

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Väri- ja makuiloa keväisessä keitossa!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse