• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Leipä se tiellä pitää!

1.3.2019

 

Kevättä ilmassa ja pöydässä! Valmista vihertävät, maukkaat kalaleivät ulkoilijan nälkään, välipalaksi tai viikonloppuaamun iloksi. Ruokaisat ja raikkaat eväsleivät käyvät myös lounaasta.

 
Turskaleivät

4 annosta, 8 leivälle

 
Hernetahna:
1 ps (200 g) pakasteherneitä
3/4 dl rypsiöljyä
2 rkl auringonkukan siemeniä
½ sitruunan mehu
muutama, pätkitty mintun oksa
½ tl suolaa
1 tl juoksevaa hunajaa

½ tl rouhittua mustapippuria

 
Paistetut turskapalat:
400 g turskan seläkettä tai fileetä
2 rkl voita
2 tl kuivattua timjamia
2 tl soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
1 tl jauhettua korianteria
½ tl jauhettua chiliä
8 palaa rouheista leipää

koristeeksi herneenversoja

 

1. Valmista ensin hernetahna. Sulata herneet ja laita ne kulhoon. Lisää joukkoon öljy, auringonkukan siemenet, sitruunamehu, minttu, suola, hunaja ja mustapippuri. Jauha seos sauvasekoittimella tahnaksi. Jos tahna tuntuu liian kiinteältä lisää öljyä.

2. Paloittele turskan seläke parin sentin viipaleiksi.

3. Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon timjami, soijakastike, sitruunamehu, jauhettu korianteri ja chili. Sekoittele ja kuumenna seos, lisää turskapalat pannulle. Paista paloja molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Lusikoi loppu voimausteseos kalapalojen päälle.

4. Paahda leipäpalat. Lusikoi leiville hernetahnaa, asettele turskapalat ja hölskytyskurkut päälle. Koristele leivät vielä herneenversoilla.

 
 
 
 

in Arkeen, Evääksi, turska

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Alkukesän maut!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse