Kevättä ilmassa ja pöydässä! Valmista vihertävät, maukkaat kalaleivät ulkoilijan nälkään, välipalaksi tai viikonloppuaamun iloksi. Ruokaisat ja raikkaat eväsleivät käyvät myös lounaasta.
4 annosta, 8 leivälle
½ tl rouhittua mustapippuria
koristeeksi herneenversoja
1. Valmista ensin hernetahna. Sulata herneet ja laita ne kulhoon. Lisää joukkoon öljy, auringonkukan siemenet, sitruunamehu, minttu, suola, hunaja ja mustapippuri. Jauha seos sauvasekoittimella tahnaksi. Jos tahna tuntuu liian kiinteältä lisää öljyä.
2. Paloittele turskan seläke parin sentin viipaleiksi.
3. Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon timjami, soijakastike, sitruunamehu, jauhettu korianteri ja chili. Sekoittele ja kuumenna seos, lisää turskapalat pannulle. Paista paloja molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Lusikoi loppu voimausteseos kalapalojen päälle.
4. Paahda leipäpalat. Lusikoi leiville hernetahnaa, asettele turskapalat ja hölskytyskurkut päälle. Koristele leivät vielä herneenversoilla.
Vastaa