Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea täältä.
Tutut muikut pääsevät nyt aromikkaaseen, aasialais- tyyppisen marinadiin.
”Muikut ovat minulle, Kallaveden rannalla kasvaneelle, jo lapsuudesta tuttuja herkkupaloja.
Kesävieraat osaavat odottaa, että niitä on aina tarjolla mökillämme.
Tällä kertaa marinoin muikut aasialaistyyppisessä mausteliemessä. Fileoin muikut, mutta se ei ole välttämätöntä. Muikun pienet ruodot pehmenevät mausteliemessä.
Urakoi kerralla isompi muikkusatsi, laita marinoidut muikut lasipurkkiin ja jääkaappiin, ja sinulla on lomalaisen helppoa ja nopeaa kesäruokaa tarjottavana. Marinoidut muikut toimivat uusien perunoiden kanssa, munakkaassa, voileivän päällä ja ihan sellaisenaan kesäisissä illanistujaisissa. Aromikas liemi maistuu herkulliselta perunoiden kanssa.”
Marinoidut muikut
6 annosta yli 60 min
hinta n. 0,95 € / annos
500 g keskikokoisia muikkuja
Marinadi:
2 dl rypsiöljyä
1/2 dl sitruunamehua
½ dl limetinmehua
½ dl kevätsipulia hienonnettuna
½ dl korianteria hienonnettuna
½ dl thaibasilikaa hienonnettuna
2 rkl Pirkka riisiviinietikkaa
2 tl Pirkka kalakastiketta
2 tl suolaa
1 tl murskattuja korianterin siemeniä
½ Pirkka mieto punainen chiliä hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä viipaloituna
2 tl (mustia) seesaminsiemeniä
1. Perkaa muikut ja fileoi ne. Poista päät ja vedä peukalolla vatsat auki. Poista sisälmykset. Työnnä peukalolla selkäruodon toista sivua pitkin, pääpuolesta pyrstöön päin. Ota ruodosta kiinni pääpuolelta ja vedä se irti. Leikkaa evät saksilla pois. Huuhtele fileet kylmällä vedellä.
2. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja lisää muikut marinadiin. Peitä kulho ja nosta jääkaappiin tekeytymään.
3. Marinoi muikkuja yön yli. Tarjoa marinoidut muikut uusien perunoitten kanssa. Muikut säilyvät jääkaapissa 4 – 5 päivää.
Vastaa