Kääräise riisipaperilevyjen sisään rapeita ja värikkäitä kasviksia ja maukasta lohta. Dippaa rullat ihanaan kastikkeeseen…..rouskis ja nam!
Kun mieleni haikailee jotain raikasta, maukasta, suolaista ja värikästä, valmistan näitä rullia. Pääsen hetkessä makumatkalle jonnekin kauas, mausteiden tuoksuun ja lämpimään. Rullat tunnetaan vietnamilaisina riisipaperirullina. Joskus niitä tarjoillaan myös friteerattuina. Joku maistelija sanoin näiden korvaavan välillä sushiaterian.
Rullaaminen ja riisipaperin käsittely ei ole vaikeaa, mutta hieman kärsivällisyyttä se vaatii, paperi rapsahtaa rikki aika helposti. Harjoitus tekee mestarin.
2. Kuori porkkanat ja punasipuli, huuhdo paprika. Leikkaa kaikki tikkumaisen ohuiksi viipaleiksi. Huuhdo ja paloittele salaatti. Viipaloi lohi ohuiksi suikaleiksi. Silppua korianteri.
3. Kostuta riisipaperilevyt levy kerrallaan kädenlämpöiseen veteen ja kuivaa levyä talouspaperilla. Asettele kutakin täyteainesta riviin levyn keskelle. Taita levyn reunat ja rullaa mahdollisimman tiukaksi rullaksi. Jatka näin kaikki levyt. Koristele rullat halutessasi syötävillä kukilla ja seesaminsiemenillä.
4. Tarjoile rullat dippikastikkeen kanssa.
Vastaa