Tässäpä harmaan syyspäivän piristäjä ja lämmittäjä! Nopea ja ihanan mausteinen kastike kalalle, maussa on lempeyttä ja luonnetta. Tämä on arkiruokaa parhaimmillaan, toimii toki lohturuokanakin.
Kastike maistuu myös lapsille, säätele chilin määrää tarvittaessa tai jätä se kokonaan pois.
Kookoskalakastike
800 g turskafileetä (haukifilee käy myös mainiosti)
2 tl currya
2 tl paprikajauhetta
1 tlk kookosmaitoa (tai 4 dl kaurakermaa)
1 tl rouhittuja juustokuminan eli jeeran siemeniä
1 valkosipulin kynsi
1 rkl kalakastiketta
1 rkl soijakastiketta
2 tl pähkinävoita
1 tl chilirouhetta
lisäksi tuoretta korianteria
1. Paloittele kalafilee ja ripottele paloille kurkumaa ja paprikajauhetta.
2. Murskaa valkosipulin kynsi.
3. Kuumenna kookosmaito kattilassa ja sekoittele joukkoon juustokumina, valkosipulin kynsi, kala- ja soijakastike, pähkinävoi ja chilirouhe.
4. Lisää kalapalat kastikkeeseen ja hauduta miedolla lämmöllä 8 – 10 minuuttia.
5. Silppua kastikkeeseen vielä tuoretta korianteria. Tarjoile kastike täysjyvä- tai jasmiiniriisin kanssa.
Vastaa