Hopeakyljet saavat nyt rutkasti syksyn makua ja väriä punajuuresta ja -sipulista.
Näitä silakkaherkkuja olen nyt kokeillut ja maistattanut useamman kerran. Raati on ne ilahtuneena maistellut ja jatkoon päästänyt, täysillä pisteillä. Syysväreistä lisäkiitoksia!
Ruisleipäviipaleille ladon keitettyjen perunoitten siivuja ja punajuurisilakoita, kaapaisen vielä punajuuriseosta kylkeen! Syksyn suosikkileipäni on tässä!
Punajuurisilakat
4 annosta
500 g silakkafileitä
suolaa
rasvaa vuoan voiteluun
1 isohko, raaka punajuuri
1 punasipuli
½ dl rypsi- tai oliiviöljyä
½ dl puna- tai valkoviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 tl valkopippuria rouhittuna
1 tl sinapinsiemeniä
laakerilehtiä
½ – 1 tl suolaa
1. Asettele silakkafileet nahkapuoli alaspäin leivinpaperille ja ripottele niille suolaa. Kääri fileet rulliksi.
2. Kuori ja raasta punajuuri raastimen suurimmalla terällä. Kuori ja viipaloi punasipuli kapeiksi suikaleiksi.
3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon punajuuriraaste ja punasipulit. Kuullota aineksia pannulla hetki, älä ruskista. Lisää joukkoon loput ainekset ja hauduta muutaman minuutin ajan. Tarkasta suola.
4. Voitele vuoka ja laita pannulta punajuuriseosta ohut kerros vuoan pojalle. Lado silakkarullat päälle. Jos silakkakerroksia tulee useampia, laita väliin punajuuriseosta.
5. Laita loput punajuuriseoksesta rullien päälle. Kypsennä silakkarullia 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
6. Tarjoa rullat perunamuussin kyljessä tai ruisleivän kaverina. Rullat maistuvat myös kylminä ja säilyvät jääkaapissa muutaman päivän.
2. Kuori ja raasta punajuuri raastimen suurimmalla terällä. Kuori ja viipaloi punasipuli kapeiksi suikaleiksi.
3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon punajuuriraaste ja punasipulit. Kuullota aineksia pannulla hetki, älä ruskista. Lisää joukkoon loput ainekset ja hauduta muutaman minuutin ajan. Tarkasta suola.
4. Voitele vuoka ja laita pannulta punajuuriseosta ohut kerros vuoan pojalle. Lado silakkarullat päälle. Jos silakkakerroksia tulee useampia, laita väliin punajuuriseosta.
5. Laita loput punajuuriseoksesta rullien päälle. Kypsennä silakkarullia 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
6. Tarjoa rullat perunamuussin kyljessä tai ruisleivän kaverina. Rullat maistuvat myös kylminä ja säilyvät jääkaapissa muutaman päivän.
Perinteiset stadin silakkamarkkinat Helsingin kauppatorilla la 12.10.2019 saakka!
Mene maistelemaan parhaat silakkaherkut ja kalajutut kaupan päälle!
Vastaa