• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Syksyn silakat!

8.10.2019

 

Hopeakyljet saavat nyt rutkasti syksyn makua ja väriä punajuuresta ja -sipulista.

 

Näitä silakkaherkkuja olen nyt kokeillut ja maistattanut useamman kerran. Raati on ne ilahtuneena maistellut ja jatkoon päästänyt, täysillä pisteillä. Syysväreistä lisäkiitoksia!

 
Ruisleipäviipaleille ladon keitettyjen perunoitten siivuja ja punajuurisilakoita, kaapaisen vielä punajuuriseosta kylkeen! Syksyn suosikkileipäni on tässä!
 
 
Punajuurisilakat

4 annosta

 
500 g silakkafileitä
suolaa
rasvaa vuoan voiteluun
1 isohko, raaka punajuuri
1 punasipuli
½ dl rypsi- tai oliiviöljyä
½ dl puna- tai valkoviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 tl valkopippuria rouhittuna
1 tl sinapinsiemeniä
laakerilehtiä
½ – 1 tl suolaa
 
 
1. Asettele silakkafileet nahkapuoli alaspäin leivinpaperille ja ripottele niille suolaa. Kääri fileet rulliksi.

2. Kuori ja raasta punajuuri raastimen suurimmalla terällä. Kuori ja viipaloi punasipuli kapeiksi suikaleiksi.

3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon punajuuriraaste ja punasipulit. Kuullota aineksia pannulla hetki, älä ruskista. Lisää joukkoon loput ainekset ja hauduta muutaman minuutin ajan. Tarkasta suola.

4. Voitele vuoka ja laita pannulta punajuuriseosta ohut kerros vuoan pojalle. Lado silakkarullat päälle. Jos silakkakerroksia tulee useampia, laita väliin punajuuriseosta.

5. Laita loput punajuuriseoksesta rullien päälle. Kypsennä silakkarullia 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

6. Tarjoa rullat perunamuussin kyljessä tai ruisleivän kaverina. Rullat maistuvat myös kylminä ja säilyvät jääkaapissa muutaman päivän.

 

Perinteiset stadin silakkamarkkinat Helsingin kauppatorilla la 12.10.2019 saakka!

Mene maistelemaan parhaat silakkaherkut ja kalajutut kaupan päälle!

 
 
 
 
 
 

in Arkeen, silakka

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Mausteiset silakkarullat

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse