Tässäpä kala-annos, joka maistuu vauvasta vaariin. Nämä muikut ovat mainiota sormisyötäviä illanistujaisissa tai brunssipöydässä.
Tai rakenna tästä koko ateria ja lisää tarjottaviin perunoita, ranskalaisia, paistettuja, keitettyjä tai ihan miten vaan makusi mukaisesti.
Tämä kala-ateria valmistuu käden käänteessä, näppärästi ja helposti.
Näillä muikuilla olen saanut kala – ennakkoluuloisen ekaluokkalaisen ja teinin vannoutuneiksi muikkufaneiksi. Muikkujen maku ja rapsahtava paistopinta on se juttu, takuuvarmasti! Kannattaa kokeilla!
Paistetut muikut
4 annosta
600 g perattuja muikkuja
1 dl kaurajauhoja
1 rkl seesaminsiemeniä
2 tl suolaa
paistamiseen voita tai öljyä
1. Perkaa ja huuhdo muikut. Kalatiskeillä on usein tarjolla myös valmiiksi perattuja muikkuja.
2. Sekoita keskenään kaurajauhot, seesaminsiemenet ja suola. Kierittele muikut jauhoseoksessa.
3. Kuumenna rasva pannulla ja paista muikkuja molemmin puolin pari minuuttia. Paista muikkuihin kaunis ruskea pinta.
2. Sekoita keskenään kaurajauhot, seesaminsiemenet ja suola. Kierittele muikut jauhoseoksessa.
3. Kuumenna rasva pannulla ja paista muikkuja molemmin puolin pari minuuttia. Paista muikkuihin kaunis ruskea pinta.
Yrttimajoneesi:
1 kananmuna (mieluiten luomua)
2 dl rypsiöljyä
2 tl sinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
1 tl korianterin siemeniä
reilu nippu tuoretta korianteria
muutama persiljan oksa
1. Laita kaikki kastikkeen ainekset korkeahkoon, kapeaan astiaan. Aseta sauvasekoittimen terä kipon pohjalle. Käynnistä sauvasekoitin ja vedä sitä hiljalleen ylöspäin. Ja hiphei, majoneesi on valmista.
Tarjoa muikkujen ja majoneesin kanssa rukiisia leipätikkuja tai leipää. Laita tarjolle myös ohita suikaleita tuoretta fenkolia. Myös leipätikut ja fenkoli saavat lisämakua tästä vihertävästä, aromikkaasta majoneesista. Nam!
Vastaa