1. Puolita siikafilee ja ripottele suola ja sokeri molemmille paloille. Laita lihapuolet vastakkain ja kääri fileet tiukaksi paketiksi. Anna fileiden suolaantua jääkaapissa noin 8 tuntia.
2. Kaavi fileistä enin suola pois ja paloittele ne parin sentin paloiksi ilman nahkaa.
3. Silppua osa rosmariinin oksista. Murskaa osa sinapinsiemenistä. Sekoita keskenään öljy ja riisiviinietikka. Pese sitruuna huolellisesti ja veistele kuoresta ohuita suikaleita.
4. Laita lasipurkkiin kalapaloja rosmariinia, sinapinsiemeniä ja sitruunan kuorisuikaleita vuorotellen.
5. Kaada lopuksi öljyseos kalojen päälle. Anna maustua jääkaapissa yön yli ainakin 8 tuntia.
6. Tarjoa raikkaan mausteiset siikapalat purkissaan joulupöydässä tai jouluajan brunssilla. Ne maistuvat niin perunoitten tai leivän kyytipoikina.
Vastaa