1. Kuori perunat, paloittele ne ja keitä lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 10 minuuttia.
2. Huuhdo nyljetty ja perattu made kylmällä vedellä ja paloittele noin 5 cm:n paloiksi.
3. Laita kalapalat, vesi, viini ja laakerinlehti kattilaan ja keitä kalat kypsiksi, noin 8 – 10 minuuttia. Nostele kalapalat reikäkauhalla liemestä ja irrottele niistä ruodot.
4. Sulata voi toisessa kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot, sekoittele ja kypsennä hetki, älä ruskista. Lisää liemi nauhana jauhoseokseen, koko ajan sekoitellen. Kypsennä lientä sekoitellen ja lisää kerma joukkoon.
5. Poista purjosta kuoriosa, huuhdo ja viipaloi se.
6. Lisää liemeen purjosipuli, pippuri suola ja perunat. Kiehauta muhennos paksummaksi ja lisää kalapalat joukkoon. Lisää muhennokseen vielä persilja ja tarjoa se kuumana.
Vastaa