• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Nyt on aika!

6.3.2020

 
 
Blinipannari korvaa perinteiset blinit, maku on mainio, eikä sinun tarvitse viettää aikaa lieden käryssä. 
 
Kokeile ihmeessä! Kutsu ystävät ja tuttavat koolle viettämään herkkuhetkiä!
 
 
 
 
Blinipannari 
Tästä määrästä tulee puolikas uunipellillinen, 8 reilua palaa
 
31/2 dl kauramaitoa tai tavallista maitoa
2 dl maustamatonta jogurttia
1/4 pkt hiivaa
1 dl tattarijauhoja
3/4 dl kaurajauhoja
½ tl suolaa
1 kananmuna
2 rkl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
 
 

1. Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi ja liota hiiva joukkoon.

2. Sekoita jauhot ja suola keskenään ja lisää sekoittaen maitoseokseen. Vatkaa kananmuna taikinaan ja lisää rasva joukkoon.

3. Anna taikinan kohota lämpimässä vähintään tunnin ajan.

4. Jaa ja vuoraa unipelti puolikkaaksi leivinpaperilla ja kaada taikina pellille, tasoittele pinta.

5. Paista pannaria 200 asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

 
 
Päälle:
 
1 prk smetanaa
1 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
½ sitruunan mehu
½ tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
 
 
Lisäkkeeksi:
 
Kylmäsavulohta ja punasipulia
Avokadoa, tilliä ja kirjolohen mätiä
Keitettyjä, hienonnettua kananmunaa, tilliä ja kirjolohen mätiä
 
 
 
 
 

in Juhlaan, mädit

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Anjovispinaattipiirakka
Mausteiset silakkarullat

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse