• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Kevään pienet rapujuhlat!

14.5.2020

 

 

Valmista kevään vihreyden kunniaksi maistuvan suloiset huikopalat!

 

Nämä annokset piristävät päivää ja käyvät illanistujaisten tai brunssin tarjottaviksi. 

 




Katkarapuvartaat
4 annosta

300 g kuorellisia katkarapuja (kuoren alla katkaravut pysyvät mehukkaina grillauksen aikana)


mausteliemi:
1 dl öljyä
1 sitruunan mehu
½ punainen chili silputtuna
1 murskattu valkosipulin kynsi
2 tl soijakastiketta
2 tl kalakastiketta
2 tl juoksevaa hunajaa
ripaus rouhittua mustapippuria
2 tl seesaminsiemeniä
vartaaseen sitruunanpaloja
puisia varrastikkuja



1. Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaisesti. Laita katkaravut kulhoon tai pakasterasiaan.

2. Sekoita maustekastikkeen kaikki ainekset ja sekoita kastike katkarapujen joukkoon. Anna katkarapujen maustua jääkaapissa 1–2 tuntia.


3. Pujottele katkaravut vartaisiin ja grillaa ne nopeasti molemmin puolin, valele maustekastiketta katkaravuille grillaamisen aikana.    

 
 
 
Munakas – tortillarullat:
2 rullaa

4 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tortillalättyä (leipää)
paistamiseen öljyä



1. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki, lisää joukkoon suola ja pippuri.

2. Kuumenna öljy pannulla ja kaada puolet m
unaseoksesta pannulle. Tee puisella haarukkavatkaimella kahdeksikkoa seoksella, kunnes se alkaa hyytyä.

3. Lisää tortillalätty munaseoksen 
päälle, kypsennä pari minuuttia ja käännä koko komeus niin, että tortillalätty on alimmaisena. Kypsennä vielä pari minuuttia, näin saat lättyyn hienon pinnan. 

Kumoa lätty ja kääri se rullalle. Puolita rulla. Tekemistä helpottaa, jos pannu on suurin piirtein tortillalätyn kokoinen.

4. Jatka seuraava rulla samaan tapaan. Isoon n
älkään voit valmistaa jokaiselle kokonaisen munakasrullan. Nämä rullat maistuvat myös kylminä.

5. Tarjoa annoks
et raikkaan salaatin ja suloisten syötävien kukkien kanssa.

 
 
Varaa pöytään pienet vesikipot ja lautaliinat käsi
en putsaamista varten, katkaravut on näppärintä kuoria sormin.
 
 
 
 
 

in Juhlaan, katkarapu, Lisukkeet

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Anjovispinaattipiirakka
Väri- ja makuiloa keväisessä keitossa!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse