Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.
Ceviche on kevään raikas makutuulahdus Meksikon suunnalta. Tämä kalaruoka on helppo valmistaa ja antaa uutta makupotkua kalapöytään.
Ilahduta äitiä ja tarjoa cevicheä äitienpäivän aamuleipien päällysteenä.
Ceviche
4–6 annosta
500 g vaaleaa kalaa fileenä (esim. siika, ahven, kuha)
1 punasipuli
1 punainen chili
4 limettiä
1 tl sormisuolaa
1 tl ruokosokeria
1 rkl korianteria hienonnettuna
1 rkl minttua hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä
1. Jos käytät luonnonkalaa, pakasta sitä vuorokausi ennen cevichen valmistamista.
2. Paloittele nahaton kalafilee pieniksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele punasipuli. Hienonna chili, jätä osa chilistä koristeeksi.
3. Purista limeteistä mehu kulhoon. Lisää joukkoon punasipuli, chili, suola, sokeri, korianteri ja minttu.
4. Sekoita marinadi kalapaloihin. Laita kalapalat maustumaan jääkaappiin ½-1 tunniksi.
5. Tarkista cevichen suola, lisää tarvittaessa. Valuta joukkoon oliiviöljy. Tarjoile cevichen paahdettujen tortillalettujen kanssa. Kokeile cevicheä myös uusien perunoitten kaverina.
Vastaa