• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Raikasta makua!

5.5.2020

 
 
Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.
 
 
Ceviche on kevään raikas makutuulahdus Meksikon suunnalta. Tämä kalaruoka on helppo valmistaa ja antaa uutta makupotkua kalapöytään.
 
Ilahduta äitiä ja tarjoa cevicheä äitienpäivän aamuleipien päällysteenä.
 
 
 
 
Ceviche
4–6 annosta
 
500 g vaaleaa kalaa fileenä (esim. siika, ahven, kuha)
1 punasipuli
1 punainen chili
4 limettiä
1 tl sormisuolaa
1 tl ruokosokeria
1 rkl korianteria hienonnettuna
1 rkl minttua hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä
 
 

1. Jos käytät luonnonkalaa, pakasta sitä vuorokausi ennen cevichen valmistamista.

2. Paloittele nahaton kalafilee pieniksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele punasipuli. Hienonna chili, jätä osa chilistä koristeeksi.

3. Purista limeteistä mehu kulhoon. Lisää joukkoon punasipuli, chili, suola, sokeri, korianteri ja minttu.

4. Sekoita marinadi kalapaloihin. Laita kalapalat maustumaan jääkaappiin ½-1 tunniksi.

5. Tarkista cevichen suola, lisää tarvittaessa. Valuta joukkoon oliiviöljy. Tarjoile cevichen paahdettujen tortillalettujen kanssa. Kokeile cevicheä myös uusien perunoitten kaverina.

 

 
 
 
 
 
 

in Arkeen, Juhlaan, siika

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Anjovispinaattipiirakka

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse