Tämä postaus on tehty yhdessä K-ruokalehden kanssa.
Nieriäfileet maustetaan ensin maustekastikkeella ja sitten ne kypsennetään rapeiksi grillissä.
Grillatut nieriäfileet
4 annosta
800 g nieriäfileetä
maustekastike:
1 dl Pirkka rypsiöljyä
1 tl Pirkka kalakastiketta
1 tl suolaa
2 tl hienonnettuja korianterin siemeniä
½ ruukkua tuoretta korianteria hienonnettuna
2 tl sitruunamehua
1 tl juoksevaa hunajaa
1. Valmista ensin maustekastike. Sekoita öljyn joukkoon kalakastike, suola, hienonnetut korianterit, hunaja, sitruunamehu ja suola.
2. Pyyhi nieriäfileet talouspaperilla. Tee fileiden nahkapuolelle viiltoja terävällä veitsellä. Näin fileet maustuvat paremmin.
3. Valele fileiden nahkapuolet maustekastikkeella niin, että myös viiltojen välit maustuvat, mausta myös lihapuolet.
4. Taittele foliosta fileiden kokoiset palat, kääntele folioiden reunoja hieman ylöspäin.
5. Grillaa nieriäfileiden nahkapuolia kuumassa, puhtaassa grillissä ensin 3–5 minuuttia. Nosta sitten fileet varovasti lihapuolet alaspäin folioiden päälle ja kypsennä grillin kuumuudessa vielä noin 10 – 15 minuuttia. Valele vielä loppu mausteseos fileille. Älä peitä fileitä foliolla, jotta pinnan rapeus säilyisi.
6. Tarjoa nieriäfileet keitettyjen, grillissä käytettyjen uusien perunoitten, retiisien ja kevätsipulien kanssa.
Vastaa