• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Grillatut nieriäfileet

15.6.2020

 

Tämä postaus on tehty yhdessä K-ruokalehden kanssa.

 

 

Nieriäfileet maustetaan ensin maustekastikkeella ja sitten ne kypsennetään rapeiksi grillissä.

 

Grillatut nieriäfileet

4 annosta

800 g nieriäfileetä

 

maustekastike:

1 dl Pirkka rypsiöljyä

1 tl Pirkka kalakastiketta

1 tl suolaa

2 tl hienonnettuja korianterin siemeniä

½ ruukkua tuoretta korianteria hienonnettuna

2 tl sitruunamehua

1 tl juoksevaa hunajaa

 

 

1.  Valmista ensin maustekastike. Sekoita öljyn joukkoon kalakastike, suola, hienonnetut korianterit, hunaja, sitruunamehu ja suola. 

2. Pyyhi nieriäfileet talouspaperilla. Tee fileiden nahkapuolelle viiltoja terävällä veitsellä. Näin fileet maustuvat paremmin.

3. Valele fileiden nahkapuolet maustekastikkeella niin, että myös viiltojen välit maustuvat, mausta myös lihapuolet.

4. Taittele foliosta fileiden kokoiset palat, kääntele folioiden reunoja hieman ylöspäin.

5. Grillaa nieriäfileiden nahkapuolia kuumassa, puhtaassa grillissä ensin 3–5 minuuttia.  Nosta sitten fileet varovasti lihapuolet alaspäin folioiden päälle ja kypsennä grillin kuumuudessa vielä noin 10 – 15 minuuttia. Valele vielä loppu mausteseos fileille. Älä peitä fileitä foliolla, jotta pinnan rapeus säilyisi.

6. Tarjoa nieriäfileet keitettyjen, grillissä käytettyjen uusien perunoitten, retiisien ja kevätsipulien kanssa.     

 

in Arkeen, nieriä, Uncategorized

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Joulun ihanin kalapöytä!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse