• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Silakkamarkkinoiden aikaan!

7.10.2020

 

 

Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.

 

 

Nämä silakat yllättävät mukavasti salvianmakuisina. Maistele niitä saaristolaisleivän kanssa ja perunoiden kyljessä. 

 

 

Salviasilakat

600 g silakkafileitä

5 dl vettä

11/2 dl väkiviinaetikkaa

1 rkl suolaa

1 prk (135 g) Pirkka salviapestoa

1 (100 g) punasipuli

½ dl Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15%)

2 tl sitruunamehua

1 tl mustapippuria

 

 

 

1. Sekoita keskenään vesi, etikka ja suola. Pane silakkafileet liemeen ja laita ne jääkaappiin kypsymään ainakin 6 tunniksi tai yön yli.

 

2. Valuta silakkafileet hyvin ja aseta ne leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Sipaise fileille ohut kerros salviapestoa ja kääri fileet rullille.

 

3. Kuori ja suikaloi punasipuli. Sekoita loppuun salviapestoon kerma, sitruunamehu ja mustapippuri.

 

4. Lado silakkarullat, kastike ja punasipuli kerroksittain rasiaan. Anna silakoiden maustua kastikkeessaan noin vuorokausi.

 

 

 

 

 

 

 

in Juhlaan, silakka

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Anjovispinaattipiirakka
Mausteiset silakkarullat

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse