Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.
Nämä silakat yllättävät mukavasti salvianmakuisina. Maistele niitä saaristolaisleivän kanssa ja perunoiden kyljessä.
Salviasilakat
600 g silakkafileitä
5 dl vettä
11/2 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl suolaa
1 prk (135 g) Pirkka salviapestoa
1 (100 g) punasipuli
½ dl Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15%)
2 tl sitruunamehua
1 tl mustapippuria
1. Sekoita keskenään vesi, etikka ja suola. Pane silakkafileet liemeen ja laita ne jääkaappiin kypsymään ainakin 6 tunniksi tai yön yli.
2. Valuta silakkafileet hyvin ja aseta ne leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Sipaise fileille ohut kerros salviapestoa ja kääri fileet rullille.
3. Kuori ja suikaloi punasipuli. Sekoita loppuun salviapestoon kerma, sitruunamehu ja mustapippuri.
4. Lado silakkarullat, kastike ja punasipuli kerroksittain rasiaan. Anna silakoiden maustua kastikkeessaan noin vuorokausi.
Vastaa