• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Lämmintä lohtua!

4.11.2020

 

 

Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.

 

Lämpimät leivät, nuo vanhat hitit maistuvat ja vievät nälän kiireisen päivän jälkeen tai ihan muuten vaan pimenevien päivien lohturuoaksi! 

 

Näistä täyteläisistä lämpimäisistä ilahtuu myös isä omana päivänään. Muhkean maukkaat leivät valmistuvat kädenkäänteessä.

 

 

 

 

 

Lämpimät lohileivät

4 annosta, 8 leipää

 

300 g kirjolohifleetä

1 tl suolaa

2 pkt (yht. 250 g) Pirkka mozzarellaa

1 prk (135 g) Pirkka sitruunapestoa

8 reilua viipaletta kauraleipää, esim. Pirkka parhaat Artesaani viipaleita (n. ½ pkt)

1 tl rouhittua mustapippuria

 

 

1. Poista kirjolohifileestä nahka ja leikkaa se noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja ripottele suolaa päälle.

 

2. Valuta ja viipaloi mozzarellat.

 

3. Sivele leipäviipaleille kerros sitruunapestoa. Asettele leiville vuorotellen lohi- ja mozzarellaviipaleita. Ripottele leiville vielä mustapippuria.

 

4. Kypsennä leivät 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes lohi on saanut väriä ja juusto valuvaa. Tarjoile leivät lämpiminä.

 

5. Laita loppu sitruunapesto tarjolle leipien kylkeen. 

 

 

 
 
 
 
 

in Arkeen, lohi

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Alkukesän maut!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse