Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.
Lämpimät leivät, nuo vanhat hitit maistuvat ja vievät nälän kiireisen päivän jälkeen tai ihan muuten vaan pimenevien päivien lohturuoaksi!
Näistä täyteläisistä lämpimäisistä ilahtuu myös isä omana päivänään. Muhkean maukkaat leivät valmistuvat kädenkäänteessä.
Lämpimät lohileivät
4 annosta, 8 leipää
300 g kirjolohifleetä
1 tl suolaa
2 pkt (yht. 250 g) Pirkka mozzarellaa
1 prk (135 g) Pirkka sitruunapestoa
8 reilua viipaletta kauraleipää, esim. Pirkka parhaat Artesaani viipaleita (n. ½ pkt)
1 tl rouhittua mustapippuria
1. Poista kirjolohifileestä nahka ja leikkaa se noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja ripottele suolaa päälle.
2. Valuta ja viipaloi mozzarellat.
3. Sivele leipäviipaleille kerros sitruunapestoa. Asettele leiville vuorotellen lohi- ja mozzarellaviipaleita. Ripottele leiville vielä mustapippuria.
4. Kypsennä leivät 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes lohi on saanut väriä ja juusto valuvaa. Tarjoile leivät lämpiminä.
5. Laita loppu sitruunapesto tarjolle leipien kylkeen.
Olipas hyvännäköiset leivät!