Graavatun kirjolohen valmistaminen on helppoa. Graavilohi on parasta pikaruokaa perunoitten kyljessä, leivän kaverina, ruokaisan salaatin lisänä tai kokeile sitä pastan ja riisin kanssa.
Punajuuri värjää ja antaa makulisää tavanomaiselle graavikalalle.
Punajuurigraavattu kirjolohi
500 g kirjolohifileetä
11/2 rkl karkeaa merisuolaa
2 pientä punajuurta
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl raastettua piparjuurta
1 tl rouhittua mustapippuria
1. Aseta kirjolohifilee leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele merisuola fileelle.
2. Kuori ja raasta punajuuret. Sekoita punajuurten joukkoon hunaja, piparjuuri ja mustapippuri. Jaa punajuurimassa tasaisesti fileen päälle.
3. Kääri filee tiukaksi paketiksi ja laita se vielä pakastepussiin, sulje pussi tiukasti. Laita filee jääkaappiin ensin nahkapuoli ylöspäin. Anna fileen tekeytyä jääkaapissa vuorokauden ajan. Kääntele fileetä paketissaan pari kertaa.
4. Leikkele fileestä ohuita siivuja tarpeen mukaan.
Vastaa