Silli kuuluu joulupöytään tai joulupäivän pitkälle brunssille. Se maistuu myös joululomapäivien huikopalana.

Joulusilli
3 matjessillifileetä
1 pieni punasipuli
1 dl siideriä tai kuohuviiniä
1 rkl pakastettuja karpaloita
1 rkl kapriksia
1. Kuori ja viipaloi punasipuli. Paloittele sillifileet annospaloiksi. Asettele sillipalat ja punasipuliviipaleet pakasterasiaan, kaada siideri päälle.
2. Lisää päälle jäiset karpalot ja kaprikset. Anna maustua jääkaapissa ainakin tunnin ajan.
3. Asettele sillit kauniisti tarjolle tykötarpeineen. Sillit maistuvat jouluisessa kalapöydässä parhaiden puikulaperunoiden kyljessä tai saaristolaisleivän kyyditsijänä.
Paras silli kypsyy ensin tynnyrissä kuin viini. Pohjoismainen perattu matjessilli maustuu makean mausteisessa liemessään, mausteina sokeri, kaneli ja neilikka, joskus myös santelipuu.
Vinkki:
Erikssonin Kalatukku myy maukkainta, norjalaista maustesilliä lasipurkissa, 600g, H.J.Kyvik ”Norrönafilee”. Toivottavasti ehdit saada omasi.
Hyvää ja maukasta joulun aikaa!
Vastaa