Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.
Moni on maistanut madekeittoa, mutta tiesitkö että madefileet paistuvat herkullisiksi myös pannulla.
Paistetut madefileet
600 g madefileetä
½ dl Pirkka mantelijauhoa
½ dl Pirkka suomalaista kaurajauhoa
11/2 tl suolaa
2 rkl Pirkka voita paistamiseen
Peruna-hernemuussi:
6 jauhoista perunaa
1 tl suolaa
1 ps Pirkka suomalaisia herneitä (pakaste)
1 rkl sitruunamehua
2rkl Pirkka voita
50 g purjoa hienonnettua
1.Kuori ja paloittele perunat. Keitä perunat suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Perunoihin saa jäädä tilkka keitinlientä.
2. Paloittele madefilee annospaloiksi. Sekoita keskenään kaura- ja mantelijauhot sekä suola. Kierittele madepalat jauhoseoksessa.
3. Kuumenna voi pannulla kuohuvaksi ja paista madepaloja parin minuutin ajan molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
4. Sulata pakasteherneet ja jauha ne sauvasekoittimella karkeaksi massaksi. Muussaa perunat, sekoita joukkoon herneet ja sitruunamehu. Kuumenna. Sulata voi ja valuta se muussin päälle. Tarjoa madefileet peruna-hernemuussin ja purjon kanssa.
Vinkki:
Pyydä kalamestaria nylkemään ja fileoimaan made valmiiksi.
Vastaa