Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.
Pannulla paistettu, glaseerattu taimenfilee saa seurakseen raikkaan salaatin ja kastikkeen. Piparjuuri antaa pirteän raikasta makua niin kalalle kuin kastikkeelle.
Paistettu, glaseerattu taimen
4 annosta
Ainekset:
600 g taimenfileetä
1 rkl öljyä paistamiseen
1 tl suolaa
Glaseeraus:
2 rkl öljyä
1 rkl tuoretta piparjuurta hienoksi raastettuna
1 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
½ tl suolaa
Piparjuurikastike:
1 prk (150 g) Pirkka creme fraicea (ranskankermaa 18%)
1 rkl tuoretta piparjuurta hienoksi raastettuna
2 tl Pirkka juoksevaa hunajaa
1 tl roseepippuria rouhittuna
½ tl suolaa
Salaatti:
1 ps Pirkka sugar snaps salaattiherneitä
5 retiisiä
2 keitettyä perunaa
1 ps (65 g) Pirkka ranskalaista salaattisekoitusta
1. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset ja jätä se tekeytymään kalafileitten paistamisen ajaksi.
2. Pyyhi taimenfileen nahkapuoli talouspaperilla ja paloittele annospaloiksi. Kuumenna öljy pannulla ja asettele kalapalat pannulle nahkapuoli alapäin. Paista muutaman minuutti, käännä palat ja poista nahat veitsen tai ohuen lastan avulla. Paista fileitä vielä molemmin puolin muutaman minuutin ajan ja ripottele päälle suolaa. Laita taimenpalat sivuun odottamaan.
3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon piparjuuriraaste, hunaja ja suola. Sekoita voimakkaasti pari minuuttia, kunnes seos sakenee ja tummuu. Ota pannu liedeltä. Lusikoi ja sivele seos taimenfileiden päälle.
4. Huuhdo herneet ja retiisit. Viipaloi retiisit ja perunat, halkaise herneet pitkittäin. Koko salaatti kauniisti tarjoiluvadille. Tarjoa kalafileet salaatin ja kastikkeen kanssa.
Vastaa