• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Paistettu taimen

28.4.2021

 

Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.

 

Pannulla paistettu, glaseerattu taimenfilee saa seurakseen raikkaan salaatin ja kastikkeen. Piparjuuri antaa pirteän raikasta makua niin kalalle kuin kastikkeelle.

 

 

 

 

Paistettu, glaseerattu taimen

 

4 annosta 

 

Ainekset:

600 g taimenfileetä

1 rkl öljyä paistamiseen

1 tl suolaa

 

Glaseeraus:

2 rkl öljyä

1 rkl tuoretta piparjuurta hienoksi raastettuna

1 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa

½ tl suolaa

 

Piparjuurikastike:

1 prk (150 g) Pirkka creme fraicea (ranskankermaa 18%)

1 rkl tuoretta piparjuurta hienoksi raastettuna

2 tl Pirkka juoksevaa hunajaa

1 tl roseepippuria rouhittuna

½ tl suolaa

 

Salaatti:

1 ps Pirkka sugar snaps salaattiherneitä

5 retiisiä

2 keitettyä perunaa

1 ps (65 g) Pirkka ranskalaista salaattisekoitusta

 

 

 

1. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset ja jätä se tekeytymään kalafileitten paistamisen ajaksi.

 

2. Pyyhi taimenfileen nahkapuoli talouspaperilla ja paloittele annospaloiksi. Kuumenna öljy pannulla ja asettele kalapalat pannulle nahkapuoli alapäin. Paista muutaman minuutti, käännä palat ja poista nahat veitsen tai ohuen lastan avulla. Paista fileitä vielä molemmin puolin muutaman minuutin ajan ja ripottele päälle suolaa. Laita taimenpalat sivuun odottamaan.

 

3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon piparjuuriraaste, hunaja ja suola. Sekoita voimakkaasti pari minuuttia, kunnes seos sakenee ja tummuu. Ota pannu liedeltä. Lusikoi ja sivele seos taimenfileiden päälle.

 

4. Huuhdo herneet ja retiisit. Viipaloi retiisit ja perunat, halkaise herneet pitkittäin. Koko salaatti kauniisti tarjoiluvadille. Tarjoa kalafileet salaatin ja kastikkeen kanssa. 

 

 

 

 

 

 

in Arkeen, Lisukkeet, taimen

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Alkukesän maut!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse