• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Parsa-aikaan!

15.4.2021

 

 

 

Nyt on aika ottaa askel kohti kevätherkkuja ja nauttia parsan vihreistä aromeista. Parsat maistuvat mainiolle ruokaisen piirakan makulisänä, kylmäsavulohen kyljessä.

 

Tämä piiras maistuu niin brunssilla, lounaana, iltapalana kuin keväisellä retkelläkin.

 

 

 

 

Parsa-lohipiirakka

6 – 8 annosta

Taikinan voit tehdä valmiiksi edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan piiraan paistamista.

 

Pohja:

100 g voita (tai margariinia)

½ tl suolaa

1 dl kaurajauhoja

21/2 dl vehnäjauhoja

½ dl kylmää vettä

rasvaa vuoan voiteluun

 

Täyte:

3 dl turkkilaista jogurttia

1 dl juustoraastetta (raasta juustojen jämät tähän)

1 kananmuna

1 tl suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

 

Päälle:

noin 200 g kylmäsavulohta

noin 300 g parsaa

1/2 tl rouhittuja korianterin siemeniä

½ tl rouhittua mustapippuria

 

 

 

1.  Paloittele voi ja jätä se huoneenlämpöön pehmenemään. Voit myös veistellä voin juustohöylällä, näin voilastut pehmenevät nopeammin.

 

2. Laita kulhoon voi, suola, kaura- ja vehnäjauhot ja nypi taikina sormin murumaiseksi. Sekoita vesi taikinaan. 

 

3. Voitele noin halkaisijaltaan noin 22 cm:n irtopohjavuoka ja taputtele taikina tasaisesti pohjalle ja reunoille.

 

4. Sekoita keskenään jogurtti, juustoraaste, kananmuna, suola ja pippuri. Levitä tämä täyte piirakkapohjalle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

 

5. Kuori parsat sillä aikaa ja puolita ne pitkittäin. Viipaloi kylmäsavulohi. Ota piiras uunista ja asettele parsat ja kylmäsavulohi täytteen päälle kauniisti.  Ripottele päälle korianterirouhe ja mustapippuri. Paista piirasta vielä 200 asteessa noin 10 minuuttia. Piiras maistuu mainiosti myös kylmänä.

 

 

Juhlavan piirakasta saat, kun koristelet syötävillä kukilla, vaikkapa ihanilla orvokeilla. Piiras on myös mainio juhlatarjottava.

 

 

 
 
 
 
 

in Arkeen, Evääksi, Juhlaan, lohi

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Anjovispinaattipiirakka

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse