Nämä haukipyörykät lainaavat makuaan thaimaalaisilta kalapihveiltä!
Kokeile ja ihastu haukeen ikihyviksi. Hauki on mainio ja edullinen ruoka-aines kesäpöytään.
Haukipyörykät aasialaismaustein
noin 30 kpl pikkupyöryköitä
500 g nahatonta ja ruodotonta haukifileetä
2 kevätsipulia paloiteltuina
½ dl korppujauhoja
3 rkl punaista currytahnaa
2 rkl maissitärkkelysjauhoja
1 kananmuna
1 rkl lime- tai sitruunamehua
2 tl kalakastiketta
½ tl suolaa
1 valkosipulin kynsi murskattuna
pyöryköiden valeluun öljyä ja päälle seesaminsiemeniä
1. Paloittele haukifilee ja jauha monitoimikoneessa massaksi. Paloittele kevätsipuli. Lisää joukkoon kevätsipulit, korppujauhot, currytahna, maissitärkkelys ja kananmuna, pyöräytä tasaiseksi massaksi. Sekoita loput ainekset taikinaan.
2. Muotoile taikinasta kostutetuin sormin pieniä pyöryköitä.
3. Asettele pyörykät leivinpaperin päälle pellille ja valele ohuelti öljyllä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
4. Paista pyörykät 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia, kunnes pyörykät ovat kauniin värisiä.
Nuudelilisäke:
100 g lasinuudeleita
2 pientä porkkanaa
3 kevätsipulin vartta
2 rkl riisi- tai omenaviinietikkaa
1 rkl öljyä
1 tl ruokosokeria
1 tl suolaa
tarjoiluun tuoretta korianteria
1. Leikkaa porkkanat ja kevätsipulit tikkumaisiksi paloiksi. Laita palat kulhoon. Sekoita riisiiviinietikka, öljy, sokeri ja suola. Kaada seos vihannesten päälle ja sekoittele.
2. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Sekoittele porkkana-sipuliseos liemineen nuudeleiden sekaan.
3. Tarjoile nuudelit haukipyöryköiden kanssa.

Vastaa