Perunarieskat, hernetahna ja savulohi, mikä mainio makuyhdistelmä!
Näistä leivistä ilahtuu äiti omana päivänään, nämä ovat myös keväiset brunssin parhaat eväät, koululaisen välipalat ja kevyen salaattilounaan seuralaiset.
Leipien juju on hernetahnassa, joka säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Lohirieskat
6 kpl
6 perunarieskaa (mieluiten itse tehtyjä tai Penttilän tilan, Pottufarmarin tai jonkun muun pientuottajan valmistamia)
300 g savulohta, tai -siikaa
Hernetahna:
200 g pakasteherneitä sulatettuina
1 rkl silputtua, tuoretta korianteria
1 dl paahdettuja, suolattuja maapähkinöitä
2 rkl sitruunamehua
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl korianterin siemeniä
1 valkosipulin kynsi kuorittuna ja murskattuna
(3 karhunlaukan lehteä)
½ -1 tl suolaa
päälle:
2 tl seesaminsiemeniä
1. Jauha kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi tai niin rouheiseksi kuin haluat. Maistele ja lisää suolaa ja mausteita makusi mukaan.
2. Levitä hernetahnaa reilu kerros perunarieskoille, laita päälle savulohta ja ripottele päälle seesamisiemeniä. Maukkaita ja keväisen kauniita koristeita ovat herneenversot (kuvassa myös karhunlaukan lehti).
3. Leivät maistuvat mainiosti kylmän skumpan tai valkoviinin kanssa.
Onnea ja kippis ÄITI!
Jos innostut, tässä helppo ja mainio ohje perunarieskoihin
Perunarieskat
6–8 kpl
3 dl perunamuussia
¼ dl maitoa, myös kauramaito tai vesi käy
½ tl suolaa
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaurajauhoja
tilkka jauhoja rieskojen tekoon
1. Sekoita perunamuussi, neste, suola ja kananmunat kulhossa. Lisää joukkoon jauhot ja sekoittele aineet tasaiseksi. Vaivaamista ei tarvita.
2. Jaa taikina pellille, leivinpaperin päälle nokareiksi. Ripottele jauhoja nokareiden päälle ja taputtele litteiksi rieskoiksi.
3. Pistele rieskat haarukalla.
4. Paista rieskoja 225- asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Käännä rieskat puolivälissä paistoa, niin saat niihin tasaaisen paiston ja pinnan. Pinta saa ottaa reilusti väriä.
Vastaa