Tee pikainen makumatka kesän parhaisiin makuihin. Uudet perunat ja savumuikut ovat mainio makupari ja koko ateria valmistuu käden käänteessä!
Purkitetut savumuikut ovat maukas varaeväs kesämökin kaapissa. Savumuikkupurkkeja on tarjolla hyvin varustetuissa marketeissa ja kesäkaupoissa -toreilla ympäri Suomen!
Savumuikkuja ja uusia perunoita
4 annosta
400 g uuden sadon perunoita
nippu retiisejä
2 rkl ruohosipulia silputtuna
1 rkl kapriksia
kastike:
½ dl öljyä
2 tl kapristen säilöntälientä
1 tl sitruunamehua
1 tl suolaa
punajuuritahna:
2 etikkapunajuurta
1 rkl auringonkukan siemeniä
2 rkl kermaviiliä tai ranskan kermaa
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl silputtua timjamia
½ tl suolaa
lisäksi:
2 prk (á 210/150 g) savumuikkuja
1. Pese perunat ja keitä ne suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä perunoita hieman. Viipaloi perunat. Huuhdo ja viipaloi retiisit.
2. Sekoita keskenään öljy, kapristen säilöntäliemi, sitruunamehu ja suola. Sekoittele kastike varovasti muiden ainesten kanssa.
3. Paloittele punajuuret. Laita kaikki punajuuritahnan ainekset kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
4. Tarjoile perunasalaatti, punajuuritahna ja savumuikut alkukesän ensimmäisten versojen kanssa.
Vastaa