• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Juhannuksen herkkuleivät!

24.6.2021

 


Siika on kesän paras juhlakala ja maistuu graavattuna juhannuksen parhaana makupalana.

 

 

 

 

Juhannuksen herkkuleivät

graavisiika:

8 leipäseen

 

300 g siikafilee (nahkoineen)

1 rkl karkeaa merisuolaa

½ tl sokeria

1 tl rouhittua mustapippuria

 

leipiin:

puolikas rukiista, revittyä reikäleipää

 

kastike:

2 dl ranskankermaa

½ tl suolaa

2 tl riisiviinietikkaa tai sitruunamehua

1 tl sinappia

1 rkl tilli-ruohosipulisilppua

 

väliin krassin lehtiä, versoja tai pikkusalaatteja

 

päälle syötäviä kukkia, ketunleipiä, keto-orvokkeja yms., seesaminsiemeniä

 

 


 

1. Pyyhi kalafileet talouspaperilla.

 

2. Ripottele fileille tasaisesti suola, sokeri ja pippuri. Kääri fileet leivinpaperiin tiukaksi paketiksi ja laita paketti pakastepussiin. Laita siikafileet jääkaappiin suolaantumaan noin vuorokaudeksi, ohuille fileille riittää yön yli graavaantuminen.

 

3. Pyyhi suola ja mausteet fileen pinnasta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tämä onnistuu fileointiveitsellä.

 

4. Sekoita kastikkeen ainekset. Leikkaa reikäleipä kahdeksaan osaan, Voitele palat kastikkeella ja asettele päälle siikasiivut. Koristelle leivät syötävillä kukilla esim. orvokeilla, ripottele päälle seesaminsiemeniä.

 

5. Asettele palat tarjolle leivän muotoon.

 

 

 

 
 

 Suloista suven juhlaa ja maistuvia herkkuhetkiä!

 


 

 


in Juhlaan, siika

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Anjovispinaattipiirakka
Mausteiset silakkarullat

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse