Siika on kesän paras juhlakala ja maistuu graavattuna juhannuksen parhaana makupalana.
Juhannuksen herkkuleivät
graavisiika:
8 leipäseen
300 g siikafilee (nahkoineen)
1 rkl karkeaa merisuolaa
½ tl sokeria
1 tl rouhittua mustapippuria
leipiin:
puolikas rukiista, revittyä reikäleipää
kastike:
2 dl ranskankermaa
½ tl suolaa
2 tl riisiviinietikkaa tai sitruunamehua
1 tl sinappia
1 rkl tilli-ruohosipulisilppua
väliin krassin lehtiä, versoja tai pikkusalaatteja
päälle syötäviä kukkia, ketunleipiä, keto-orvokkeja yms., seesaminsiemeniä
1. Pyyhi kalafileet talouspaperilla.
2. Ripottele fileille tasaisesti suola, sokeri ja pippuri. Kääri fileet leivinpaperiin tiukaksi paketiksi ja laita paketti pakastepussiin. Laita siikafileet jääkaappiin suolaantumaan noin vuorokaudeksi, ohuille fileille riittää yön yli graavaantuminen.
3. Pyyhi suola ja mausteet fileen pinnasta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tämä onnistuu fileointiveitsellä.
4. Sekoita kastikkeen ainekset. Leikkaa reikäleipä kahdeksaan osaan, Voitele palat kastikkeella ja asettele päälle siikasiivut. Koristelle leivät syötävillä kukilla esim. orvokeilla, ripottele päälle seesaminsiemeniä.
5. Asettele palat tarjolle leivän muotoon.
Suloista suven juhlaa ja maistuvia herkkuhetkiä!
Vastaa