Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.
Rapujuhlat saat aikaiseksi myös pakasteravuista. Valmista ravuille mausteinen elvytysliemi ja asettele ravut kauniisti tarjolle.
Ravut ja mausteliemi
4 annosta
1 pkt (1 kg) keitettyjä rapuja (pakaste)
mausteliemi:
2 limettiä
1 sitruuna
30 g piparjuurta
2 l vettä
2 dl (alkoholitonta) valkoviiniä
½ dl karkeaa merisuolaa
½ dl ruokosokeria
1 rkl murskattuja korianterin siemeniä
2–3 laakerinlehteä
koristeluun:
syötäviä kukkia
limetinviipaleita
1. Sulata ravut pakkauksen ohjeen mukaisesti. Poista ravut pakkauksestaan ja valuta ne. Ravut voivat olla hieman kohmeisia.
2. Pese limetit ja sitruuna. Leikkaa sitruunasta kuoripaloja kuorimaveitsen tai juustohöylän avulla. Viipaloi limetit ja kuorittu sitruuna. Kuori ja viipaloi piparjuuri.
3. Lisää kaikki liemen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Jäähdytä liemi haaleaksi.
4. Laita ravut isoon kulhoon ja kaada liemi päälle. Anna rapujen maustua jääkaapissa hyvin peitettynä yön yli.
5. Nostele ravut liemestään ja asettele kauniisti tarjoiluvadille. Koristele vati limetin viipaleilla ja syötävillä kukilla.
6. Tarjoa rapujen kanssa esimerkiksi paahdettua leipää ja Pirkka Aioli valkosipulimajoneesia.
Tiesitkö:
Rapujen pikasulatus onnistuu, kun laitat ravut vakuumipakkauksessaan kylmään veteen noin 3 tunniksi.
Vastaa