Kylmäsavulohesta ja kasviksista kokoat nopean ja ruokaisan salaatin. Tämän salaatin jujuna ovat raikkaat kasvikset ja pikapikkelöidyt retiisit, joiden liemi käytetään maistuvaan kastikkeeseen.
Tämä salaatti on mainio eväs, kevyt lounas tai ihana iltapala. Nauti vielä ripaus kesän raikkaita makuja!
Kylmäsavulohisalaatti
4 annosta
250 g kylmäsavulohta
n. 150 g mozzarellajuustoa
100 g erilaisia salaatteja ja versoja
150 g (pussillinen) sokeriherneitä, (esim. Pirkan Sugar snaps salaattiherne)
1 avomaan kurkku
nippu retiisejä
retiisien pikkelöintiliemi:
1 dl vettä
1 sitruunan mehu
¼ sitruunan kuoriraastetta
1 rkl sokeria
11/2 tl suolaa
kastikkeeseen:
retiisien pikkelöintilientä
1 rkl öljyä
½ tl rouhittua mustapippuria
1. Valmista ensin retiisit. Huuhdo retiisit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kannelliseen purkkiin. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta ¼ kuoriraastetta.
2. Sekoita liemen ainekset keskenään ja kaada seos retiisien päälle. Sulje purkki ja hölskytä ja anna retiisien maustua noin tunnin ajan.
3. Huuhdo ja pilko salaatit. Leikkaa herneenpalot pitkittäin puolikkaiksi. Huuhdo ja viipaloi kurkku. Valuta mozzarellat. Pilko kylmäsavulohi. Kokoa salaatti tarjoiluvadille.
4. Asettele retiisit salaattiin. Sekoita pikkelöintiliemeen öljy ja mustapippuri. Valuta kastiketta salaatille. Lopun kastikkeen voit käyttää seuraaviin salaatteihin. Retiisit värjäävät kastikkeen ihanan vaaleanpunaiseksi.
Vastaa