Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.
Kokeile silakoiden leivittämistä kauraisella kuorrutteella. Paista silakat rapeiksi voin ja rypsiöljyn seoksessa ja tarjoile pinaattisen perunasoseen kanssa.

Paistetut silakat
4 annosta
500 g perattuja, kokonaisia silakoita
leivitys:
1 dl Pirkka suomalaisia kaurajauhoja
3 palaa Pirkka kauranäkkileipää
2 tl suolaa
2 tl kuivattua tilliä
2 tl kuvattua timjamia
1 tl sitruunankuorta raastettuna
paistamiseen:
3 rkl voita
3 rkl rypsiöljyä
lisäksi:
1 ps (65 g) Pirkka luomu babypinaattia
1 rkl voita
1 ps (500 g) Pirkka perunasoseaineksia (pakaste)
2 dl maitoa
n. ½ rkl sitruunamehua
1. Paloittele näkkileivät ja jauha ne muovipussissa kaulimen avulla muruiksi. Sekoita leivityksen ainekset keskenään.
2. Huuhdo silakat nopeasti kylmän, juoksevan veden alla ja valuta ne.
3. Levitä leivitysseos lautaselle ja kierittele silakat siinä.
4. Kuumenna rasvat pannulla ja paista silakoita molemmin puoli parin minuutin ajan, kauniin ruskeiksi.
5. Suikaloi pinaatti. Kuumenna voi pannulla, lisää pinaatit ja kääntele niitä muutaman minuutin ajan.
6. Valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaisesti. Lisää pinaattiseos sekä sitruunamehu perunamuussin joukkoon ja tarjoa paistettujen silakoiden kanssa.
Vastaa