• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Silakkamarkkinoiden aikaan!

6.10.2021

 

 

Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.

 

Kokeile silakoiden leivittämistä kauraisella kuorrutteella. Paista silakat rapeiksi voin ja rypsiöljyn seoksessa ja tarjoile pinaattisen perunasoseen kanssa.

 

 

 

Paistetut silakat

4 annosta

 

500 g perattuja, kokonaisia silakoita

 

leivitys:

1 dl Pirkka suomalaisia kaurajauhoja

3 palaa Pirkka kauranäkkileipää

2 tl suolaa

2 tl kuivattua tilliä

2 tl kuvattua timjamia

1 tl sitruunankuorta raastettuna

 

paistamiseen:

3 rkl voita

3 rkl rypsiöljyä

 

lisäksi:

1 ps (65 g) Pirkka luomu babypinaattia

1 rkl voita

1 ps (500 g) Pirkka perunasoseaineksia (pakaste)

2 dl maitoa

n. ½ rkl sitruunamehua

 

 

 

 

1. Paloittele näkkileivät ja jauha ne muovipussissa kaulimen avulla muruiksi. Sekoita leivityksen ainekset keskenään.

 

2. Huuhdo silakat nopeasti kylmän, juoksevan veden alla ja valuta ne.

 

3. Levitä leivitysseos lautaselle ja kierittele silakat siinä.

 

4. Kuumenna rasvat pannulla ja paista silakoita molemmin puoli parin minuutin ajan, kauniin ruskeiksi.

 

5. Suikaloi pinaatti. Kuumenna voi pannulla, lisää pinaatit ja kääntele niitä muutaman minuutin ajan.

 

6. Valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaisesti. Lisää pinaattiseos sekä sitruunamehu perunamuussin joukkoon ja tarjoa paistettujen silakoiden kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

in Arkeen, Lisukkeet, silakka

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Mausteiset silakkarullat

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse