• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Maukasta ja värikästä arkeen!

11.11.2021

 


Anjovis on mainio maun antaja vaikkapa pastakastikkeelle. Se ”sulaa” kypsyessään ja jättää arominsa muiden ainesten joukkoon. Punajuuri notkistuu sipulin kyljessä ja värjää kastikkeen iloiseksi.  

 

Tämä nopea ateria piristää päivän ja vie isommankin nälän.


 

 
 

Punajuuri-anjovispasta

4 annosta

 

350 g kokojyväspagettia

 

kastike:

1 rs (100/65 g) anjovisfileitä

2 pientä punajuurta

2 sipulia

3 valkosipulin kynttä

½ dl öljyä

½ sitruunan mehu

1 tl rouhittua mustapippuria

2 dl kaura- tai ruokakermaa

 

päälle:

1 rkl kapriksia

tuoretta korianteria

 

 

1. Kuori ja viipaloi punajuuri ja sipuli tikkumaisiksi viipaleiksi. Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet.  Viipaloi anjovikset, säästä liemi.

 

2. Kuumenna öljy pannulla, lisää joukkoon punajuuret, sipuli ja valkosipulin kynnet ja anjovisviipaleet. Kuullota aineksia miedolla lämmöllä noin 8–10 minuuttia.

 

3. Sekoittele ainesten joukkoon sitruunanmehu, mustapippuri ja kaurakerma. Anna kastikkeen hautua vielä muutama minuutti. Tarkista kastikkeen suola ja lisää tarvittaessa anjovisten lientä makusi mukaisesti. 

 

4. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaisesti. Tarjoile kastike ja spagetti kuumana, lisää annosten päälle kapriksia ja korianteria.

 

5. Tarjoile ruoan kyljessä rouheista leipää, jolla saat topattua viimeisetkin kastikkeen rippeet suuhusi.

 

 
 
 

 

in anjovis, Arkeen

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Punaposkiset herkkupalat
Sadonkorjaajan savukalasalaatti

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse