Anjovis on mainio maun antaja vaikkapa pastakastikkeelle. Se ”sulaa” kypsyessään ja jättää arominsa muiden ainesten joukkoon. Punajuuri notkistuu sipulin kyljessä ja värjää kastikkeen iloiseksi.
Tämä nopea ateria piristää päivän ja vie isommankin nälän.
Punajuuri-anjovispasta
4 annosta
350 g kokojyväspagettia
kastike:
1 rs (100/65 g) anjovisfileitä
2 pientä punajuurta
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
½ dl öljyä
½ sitruunan mehu
1 tl rouhittua mustapippuria
2 dl kaura- tai ruokakermaa
päälle:
1 rkl kapriksia
tuoretta korianteria
1. Kuori ja viipaloi punajuuri ja sipuli tikkumaisiksi viipaleiksi. Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet. Viipaloi anjovikset, säästä liemi.
2. Kuumenna öljy pannulla, lisää joukkoon punajuuret, sipuli ja valkosipulin kynnet ja anjovisviipaleet. Kuullota aineksia miedolla lämmöllä noin 8–10 minuuttia.
3. Sekoittele ainesten joukkoon sitruunanmehu, mustapippuri ja kaurakerma. Anna kastikkeen hautua vielä muutama minuutti. Tarkista kastikkeen suola ja lisää tarvittaessa anjovisten lientä makusi mukaisesti.
4. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaisesti. Tarjoile kastike ja spagetti kuumana, lisää annosten päälle kapriksia ja korianteria.
5. Tarjoile ruoan kyljessä rouheista leipää, jolla saat topattua viimeisetkin kastikkeen rippeet suuhusi.
Vastaa