• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Juhlakauden kalaherkku!

2.12.2021

Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.

Siika on itsenäisyyspäivän ja joulunajan juhlapöydän itseoikeutettu herkkukala! 

Pannulla paistettu siika on superhelppo ja herkullinen mätikastikkeen kanssa tarjoiltuna.

Yksinkertaiset ja kotimaiset maut ovat parhaita.

 

 
 
 

  

Paistettu siika ja mätikastike

4 annosta

 

800 g suomustettua nahallista siikafileetä

1 rkl voita

1 rkl rypsiöljyä

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

 

mätikastike:

1 tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa

50 g kirjolohenmätiä

2 tl tuoretta tilliä hienonnettuna

1 tl piparjuurta raastettuna

n. ½ tl suolaa

 

lisäksi:

150 g perunoita

150 g porkkanoita

100 g palsternakkaa

1 rkl voita

 

 

1. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Valuta mäti. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Laita kastike jääkaappiin odottamaan.

 

2. Kuori ja viipaloi perunat, porkkanat ja palsternakat. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 10–15 minuuttia. Valuta juurekset ja lisää joukkoon voi.

 

3. Paloittele siikafileet annospaloiksi. Kuivaa nahkapuolet talouspaperilla ja tee pari pientä viiltoa kunkin palan nahkapuolelle. Ripottele pinnoille suolaa ja mustapippuria.

 

4. Kuumenna voi ja öljy pannulla lähes ruskeaksi. Asettele kalat pannulle nahkapuolet alaspäin. Paina lastalla kevyesti paloja ja paista niitä muutama minuutti, rapean ruskeiksi. Käännä palat ja paista vielä muutama minuutin ajan.

 

5. Tarjoa paistettu siika kastikkeen ja juuresten kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

 

in Juhlaan, Lisukkeet, mädit, siika

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Anjovispinaattipiirakka
Mausteiset silakkarullat

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse