Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.
Siika on itsenäisyyspäivän ja joulunajan juhlapöydän itseoikeutettu herkkukala!
Pannulla paistettu siika on superhelppo ja herkullinen mätikastikkeen kanssa tarjoiltuna.
Yksinkertaiset ja kotimaiset maut ovat parhaita.
Paistettu siika ja mätikastike
4 annosta
800 g suomustettua nahallista siikafileetä
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
mätikastike:
1 tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa
50 g kirjolohenmätiä
2 tl tuoretta tilliä hienonnettuna
1 tl piparjuurta raastettuna
n. ½ tl suolaa
lisäksi:
150 g perunoita
150 g porkkanoita
100 g palsternakkaa
1 rkl voita
1. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Valuta mäti. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Laita kastike jääkaappiin odottamaan.
2. Kuori ja viipaloi perunat, porkkanat ja palsternakat. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 10–15 minuuttia. Valuta juurekset ja lisää joukkoon voi.
3. Paloittele siikafileet annospaloiksi. Kuivaa nahkapuolet talouspaperilla ja tee pari pientä viiltoa kunkin palan nahkapuolelle. Ripottele pinnoille suolaa ja mustapippuria.
4. Kuumenna voi ja öljy pannulla lähes ruskeaksi. Asettele kalat pannulle nahkapuolet alaspäin. Paina lastalla kevyesti paloja ja paista niitä muutama minuutti, rapean ruskeiksi. Käännä palat ja paista vielä muutama minuutin ajan.
5. Tarjoa paistettu siika kastikkeen ja juuresten kanssa.
Vastaa